Apple, 3. finansal çeyrekte 81,79 milyar dolar gelir elde etti

Apple tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, yılın 3. finansal çeyreğinde 81,79 milyar dolar gelir elde etti. Apple'ın yılın 3. finansal çeyreğindeki net kârı ise 19,88 milyar dolar oldu.
Apple, 3. finansal çeyrekte 81,79 milyar dolar gelir elde etti

iPhone ve servislerden elde ettiği başarı ile birlikte gelir beklentilerinin üzerine çıkan Apple'ın, 2. finansal çeyrekte 94,8 milyar dolar gelir elde ettiğini geçtiğimiz Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Apple, yaptığı açıklama ile birlikte 3. finansal çeyrek sonuçlarının detaylarını paylaştı.

Apple tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, yılın 3. finansal çeyreğinde 81,79 milyar dolar gelir elde etti. Geçtiğimiz yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında gelirlerin yüzde 1 oranında düşüş gösterdiğini de ekleyelim. Apple'ın yılın 3. finansal çeyreğindeki net kârı ise 19,88 milyar dolar oldu.

2022 yılının 3. finansal çeyreği ile kıyaslandığında net kâr yüzde 5 oranında arttı. Kısacası şirketin gelirleri bir önceki döneme göre düşüş yaşasa da net kârı artış gösterdi. Gelirlerin önemli bir kısmı ise Apple'ın servislerinden geldi. iCloud, Apple Music, AppleCare ve App Store gibi servisler sunan Apple, yılın 3. finansal çeyreğinde servislerinden 21,2 milyar dolar gelir elde etti.

iPhone gelirleri düşüşte

Apple'ın en önemli gelir kaynaklarının başında iPhone satışlarının yer aldığını da hatırlatalım. Apple, yılın 3. çeyreğindeki iPhone satışlarından toplamda 39,7 milyar dolar gelir elde etti. Geçtiğimiz yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında iPhone satışlarından elde edilen gelir yüzde 2 oranında azaldı. 

Mac modellerinden elde edilen gelirler bir önceki yıla oranla yüzde 7 oranında düşüş gösterdi. En çok düşüş gösteren ürün grubu ise yüzde 20'lik düşüş ile birlikte iPad modelleri oldu. Apple'ın açıkladığı bir diğer önemli veri ise şirketin sunduğu abonelikler ile ile ilgili. Abonelikler özelinde önemli bir başarı yakalayan Apple, toplamda 1 milyar ücretli aboneyi geçtiğini duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.