Türkiye İş Bankası, fiziki kredi kartlarını mobil uygulamasına taşıyor

İşCep'e yeni özellikler eklemeye devam eden Türkiye İş Bankası, fiziki kredi kartlarının tüm özelliklerini mobil ödemeye taşıyor.
Türkiye İş Bankası, fiziki kredi kartlarını mobil uygulamasına taşıyor

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle tarafından paylaşılan bilgilere göre İşCep'in günde 5 milyon tekil kişi tarafından 13 milyon defa kullanıldığını geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. İşCep'e yeni özellikler eklemeye devam eden Türkiye İş Bankası, fiziki kredi kartlarının tüm özelliklerini mobil ödemeye taşıyor.

Fiziki kart kullanımını dijital ödeme alışkanlığına dönüştürme hedefiyle hareket eden Türkiye İş Bankası, fiziki kredi kartının tüm özelliklerini mobile getireceğini duyurdu. İş Bankası tarafından yapılan açıklamada bana müşterilerinin mobil ödeme sayesinde fiziki kartın sunduğu tüm deneyimi eksiksiz olarak yaşayabilecekleri paylaşıldı.

Söz konusu özelliğin fiziki kartların kaybedilmesi ve unutulması gibi sorunların önüne geçmesi bekleniyor. Mobil ödeme ile birlikte fiziki mağazalarda ve e-ticaret sitelerinde anında ödeme yapmak mümkün. Ödeme sırasında taksit seçeneğinin kullanılabileceğini de ekleyelim.

İş Bankası'nın kredi kartları mobil ödeme özelliği sayesinde İşCep’ten başvurulduğu anda kart teslim almayı beklemeden kullanılabiliyor. Müşterilerin talep etmeleri halinde fiziki kart alabileceklerini de ayrıca paylaşalım. Bu özellik ile birlikte kart plastiği ve kâğıt kullanımının önüne geçilmesi de hedefleniyor.

Dijital kullanımı olan mevcut fiziki kartlar için de mobil temassız ödeme fonksiyonu, İşCep’teki kart detay ekranına ekleniyor. Böylece müşterilerin yeni bir dijital kullanım başvurusu yapmasıyla ve mevcut kredi kartının dijital ödeme fonksiyonunu aktif hale getirmesiyle Banka’nın tüm kredi kartlarının dijitale geçişi sağlanıyor.

İş Bankası’nın ödeme sistemleri alanındaki faaliyetlerini, ürün ve hizmetlerin günlük hayatta kolayca kullanılabilmesini sağlayan yenilikçi çözümler ve kusursuz müşteri deneyimi yaklaşımıyla sürdürdüğünü vurgulayan Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, mobil temassız ödemelerde sektördeki öncü rollerini müşterilerinin günlük hayatında kolayca kullanabilecekleri doğru deneyimler yaratmaya borçlu olduklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.