Yapay zeka destekli sağlık girişimi Covera Health, 50 milyon dolar yatırım aldı

Covera Health, radyoloji alanında hizmet veren bir yapay zeka destekli teknoloji şirketi olarak ön plana çıkıyor.
Yapay zeka destekli sağlık girişimi Covera Health, 50 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli sağlık girişimi Covera Health, 50 milyon dolar yatırım aldı. C serisi yatırım turu, Insight Partners liderliğinde gerçekleşti. ABD merkezli şirket, yatırım ile birlikte 2 binden fazla hastanede kullanılan CoRead isimli bir yapay zeka destekli kalite güvence şirketini satın aldığını da duyurdu.

CoRead, özellikle radyolojide performansı artırmaya odaklanmış yapay zeka teknolojileri üzerine çalışan bir şirket olarak öne çıkıyor. Bu satın alma, CoRead'in uzmanlığını Covera Health'in platformuna entegre etme amacını taşıyor. Satın alma sonucunda CoRead'in CEO'su Lawrence Ngo, Covera Health bünyesinde çalışmaya başlayacak. 

Ron Vianu tarafından kurulan Covera, radyoloji alanında hizmet veren bir yapay zeka destekli teknoloji şirketi olarak ön plana çıkıyor. 2017 yılında faaliyete geçen şirketin ana odak noktası, radyoloji görüntülerinin analizi, tanısı ve bu alandaki kalitenin artırılması. Covera, yapay zeka ve veri analitiği kullanarak radyoloji alanında performans ölçümü ve iyileştirmesi için çeşitli çözümler sunuyor.

Bu çözümler, sağlık hizmeti sunan kurumların ve radyologların radyolojik görüntüler üzerinde daha doğru, hızlı ve güvenilir değerlendirmeler yapmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu sayede, doğru teşhislerin yapılmasına, tedavi süreçlerinin iyileştirilmesine ve hasta bakımının kalitesinin artırılmasına katkıda bulunuyor.

Böylece hem sağlık hizmeti sunan sağlayıcılar hem de sağlık sigortası sağlayıcıları arasında bir platform oluşturarak kaliteyi artırma, maliyetleri azaltma ve hasta bakımını iyileştirmeyi hedefliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.