"Şimdi al, sonra öde" girişimi Tabby, 200 milyon dolar yatırım aldı

200 milyon dolarlık D serisi yatırım turu Wellington Management liderliğinde gerçekleşti. Alınan 200 milyon dolarlık yatırım ile birlikte şirketin değerlemesi 1,5 milyar dolara yükseldi.

"Şimdi al, sonra öde" girişimi Tabby, 200 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Alınan 200 milyon dolarlık yatırım ile birlikte şirketin değerlemesi 1,5 milyar dolara yükseldi.

200 milyon dolarlık D serisi yatırım turu Wellington Management liderliğinde gerçekleşti. Dubai merkezli şirketin yeni yatırım turuna Mubadala Investment Capital, PayPal Ventures, Arbor Ventures ve Bluepool Capital da katıldı. 

Tabby'nin 50 milyon dolar yatırım aldığını 2021 yılının Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz Ocak ayında ise 58 milyon dolar yatırım alan Tabby'nin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise yaklaşık 400 milyon dolar seviyesinde. 2019 yılında Hosam Arab tarafından kurulan Tabby, aldığı yeni yatırım ile birlikte unicorn oldu.

Şirket; şimdi al, sonra öde (Buy Now, Pay Later - BNPL) hizmetleri sunan bir finansal teknoloji şirketi olarak ön plana çıkıyor. Bu hizmetler, Orta Doğu'da bulunan müşterilere online ve mağaza alışverişlerinde ödemeleri ertelemelerine olanak tanıyor. Bu sistem, kullanıcılara ürünleri anında satın almalarını ve daha sonra belirli bir süre içinde ödemelerini gerçekleştirmelerini sağlıyor.

Kısacası Tabby, bu hizmeti sağlayarak kullanıcılara taksitli ödeme seçenekleri sunuyor. Tabby, bireylere kısa vadeli kredi imkanı tanırken alışveriş deneyimlerini iyileştirmeyi amaçlıyor. Sistem, müşterilere alışverişlerinde esneklik ve finansal kolaylık sağlama amacıyla kullanılıyor.

Şirket, Suudi Arabistan, BAE ve Kuveyt gibi ülkelerde 10 milyondan fazla kullanıcıya BNPL hizmetleri sunuyor. 30 binden fazla marka ve 10 büyük perakende zinciriyle iş birliği yapıyor. Aslında Tabby'nin Körfez bölgesinde karlı olmasının en önemli sebeplerinden biri bölgede insanların kredi kartlarına sınırlı erişiminin olması. Bu durum, şimdi al, sonra öde hizmetlerini kritik bir kredi kaynağı haline getiriyor. Çünkü birçok insanın bu bölgede kredi kartı bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.