Palo Alto Networks, bulut güvenliği girişimi Dig Security'yi 400 milyon dolara satın alıyor

Palo Alto Networks, bulut güvenlik girişimi Dig Security'yi satın alıyor. Anlaşmanın tutarı ilk etapta açıklanmasa da satın alma için 400 milyon dolar ödeneceği iddia ediliyor. 
Palo Alto Networks, bulut güvenliği girişimi Dig Security'yi 400 milyon dolara satın alıyor

Siber güvenlik devlerinden Palo Alto Networks'ün, bulut güvenlik girişimi Dig Security'yi satın alacağı bilgisi paylaşıldı. Anlaşmanın tutarı ilk etapta açıklanmasa da TechCrunch, bu anlaşmanın 400 milyon dolar olduğunu iddia ediyor. 

Dan Benjamin, Ido Azran ve Gad Akuka tarafından hayata geçirilen Dig'in DSPM çözümü, kuruluşların tüm bulut veri depolarındaki hassas verileri keşfetmesine, sınıflandırmasına, izlemesine ve korumasına olanak tanıyor ve bu da Palo Alto Networks müşterilerine çoklu bulut veri varlıklarına ilişkin görünürlük ve kontrol sağlayacak.

Satın alma işleminin tamamlanmasının ardından Dig'in yetenekleri, koddan buluta neredeyse gerçek zamanlı veri koruması sağlamak için Prisma Cloud platformuna entegre edilecek. Anlaşma tamamlandıktan sonra girişimin kurucuları, Palo Alto Networks'teki Prisma Cloud ekibine katılarak ekiplerine liderlik etmeye devam edecek.

Dig Security'nin odak noktası veri güvenliği duruş yönetimi. Özellikle bir kuruluşun varlıklarının bulut üzerinde nerede bulunduğunu anlamaya yardımcı olan girişim, güvenlik ekiplerine hem neyin nereye taşındığını anlama konusunda hem de bir ihlal durumunda neyin kilitleneceğini belirtmek için fayda sağlıyor. 

Palo Alto Networks CPO'su Lee Klarich, şirketler yapay zeka destekli uygulamalar geliştirdikçe, buluta aktarılan veri miktarında önemli bir artış olacağını; Dig'in DSPM teknolojisinin bu değişimi güvenli bir şekilde sağlamaya yardımcı olduğunu söyledi.

Dig Security kurucu ortağı ve CEO'su Dan Benjamin ise Dig'in teknolojisini Prisma Cloud ile entegre etmenin, müşterilerin modern bulut uygulamalarındaki çeşitli veri depolarının güvenliğini etkin bir şekilde yönetmelerini ve veri ihlalleri riskini azaltmalarını sağlayacağını belirtti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.