Finansal teknolojilere odaklanan QI Tech, 200 milyon dolar yatırım aldı

QI Tech'in 200 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, yatırım ekosisteminin önemli oyuncuları arasında yer alan New York merkezli General Atlantic'in liderliğinde gerçekleşti.
Finansal teknolojilere odaklanan QI Tech, 200 milyon dolar yatırım aldı

Finansal teknolojilere odaklanan Brezilya merkezli bir girişim olarak karşımıza çıkan QI Tech, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. QI Tech tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldı.

QI Tech'in 200 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, yatırım ekosisteminin önemli oyuncuları arasında yer alan New York merkezli General Atlantic'in liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, General Atlantic'in haricinde ise şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan Across Capital Partners da katıldı.

Hatırlatmak gerekirse QI Tech, 2021 yılının Kasım ayında A serisi yatırım turunda GIC liderliğinde 50 milyon dolar yatırım da almıştı. Alınan 200 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte QI Tech girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım da 262 milyon dolara ulaştı.

QI Tech'in aktardığı bilgilere göre alınan 200 milyon dolarlık yeni yatırım, şirketin çeşitli satın almalar gerçekleştirmesi için kullanılacak. Değerlemesi ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşmayan QI Tech'in ilerleyen dönemde halka arz gerçekleştirmeyi planladığını da ekleyelim. 

2018 yılında Marcelo Bentivoglio, Marcelo Buosi ve Pedro Mac Dowell tarafından São Paulo'da kurulan QI Tech, temelinde bir BaaS yani Banking-as-a-Service olarak hizmet veriyor. Brezilya Merkez Bankası tarafından verilen lisanslarla hizmet veren QI Tech, kredi, bankacılık hizmetleri ve dolandırıcılık konusunda çeşitli servisler sunuyor.

Yapay zeka odaklı özelliklere de sahip olan QI Tech, sunduğu özellikler ile birlikte müşterilerinin ödeme ve kredi hizmetlerini güvenli ve iş modellerine en uygun şekilde sunabilmelerini sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.