Apple, M3 çipleri ile yenilenen MacBook Pro modellerini tanıttı

M3, M3 Pro ve M3 Max çiplerini kullanan 14 ve 16 inçlik yeni MacBook modelleri tanıtıldı.
Apple, M3 çipleri ile yenilenen MacBook Pro modellerini tanıttı

Apple'ın uzun zamandır beklenen M3 çip ailesini ve yenilenen Mac modellerini 31 Ekim tarihinde tanıtacağını geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. Apple, Türkiye saati ile 03.00'de gerçekleşen "Scary fast" isimli etkinlikle birlikte hem M3 çiplerini hem de yeni Mac modellerini tanıttı.

Yenilenen MacBook Pro modellerinin teknik özellikleri

Etkinlik çerçevesinde MacBook ailesinin en sevilen üyeleri arasında bulunan MacBook Pro'nun yeni modelleri de karşımıza çıktı. Apple, hem 14 hem de 16 inçlik MacBook Pro modellerini M3 serisi çipler ile birlikte yeniledi. Hatırlatmak gerekirse Apple, M2 Pro ve M2 Max çiplerine sahip yeni 14 ve 16 inçlik MacBook Pro modellerini geçtiğimiz Ocak ayında tanıtmıştı. Kısacası bugün tanıtılan yeni modeller ile birlikte MacBook Pro ailesi, yıl içinde ikinci kez yenilenmiş oldu.

M3 Pro ve M3 Max çipini kullanan 14 ve 16 inçlik MacBook Pro modelleri için yeni uzay siyahı renk seçeneği sunulduğunu da belirtelim. Diğer renk seçenekleri ise her zaman olduğu gibi Gümüş ve Uzay Grisi.

Sunulan yeni renk seçeneğinin dışında ise tasarım anlamında önemli bir değişiklik bulunmuyor. Her modelinde Liquid Retina XDR ekranlar sunan yeni MacBook Pro modelleri, özellikle performans anlamında dikkatleri çekiyor. Yenilenen MacBook Pro modellerinin M3, M3 Pro ve M3 Max çiplerini kullanan versiyonları bulunuyor.

M3, M3 Pro ve M3 Max neler sunuyor?

Standart M3 çipi 8 çekirdekli CPU ve 10 çekirdekli GPU sunarken, M3 Pro çipi ise 12 çekirdekli CPU ve 18 çekirdekli GPU sunuyor. M3 ailesinin en güçlü üyesi konumunda yer alan M3 Max ise 16 çekirdekli CPU ve 40 çekirdekli GPU'ya sahip durumda.

Apple tarafından aktarılan bilgilere göre M3 çipini kullanan 14 inçlik yeni MacBook Pro, M1 çipini kullanan 13 inçlik MacBook Pro modeline oranla yüzde 60 daha hızlı. M3 çipleri yüksek performansın yanı sıra başarılı bir pil ömrü de sunuyor. M3 çipi ile gelen MacBook Pro modeli, 22 saate kadar video oynatma ve 15 saate kadar kablosuz bağlantı ile internette gezinme olanağı tanıyor.

Yenilenen MacBook Pro modellerinin fiyatları

Gelelim yeni MacBook Pro modelleri ile ilgili en önemli detaylardan biri olan fiyatlara. Yenilenen MacBook Pro ailesinin en uygun fiyatlı üyesi olan M3 çipini kullanan 14 inçlik MacBook Pro modeli ülkemizde 63 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

En uygun 16 inçlik MacBook Pro modelinin başlangıç fiyatı ise 95 bin TL. Yenilenen MacBook Pro ailesinin en pahalı üyesi konumunda yer alan M3 Max işlemcisini kullanan 16 inçlik MacBook Pro modelinin fiyatı ise 130 bin 599 TL. Şu an için ön siparişe açılan modeller 10 Kasım tarihinde satışa sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.