Apple'ın 24 inç ekrana sahip M3 çipli yeni iMac'inin özellikleri ve fiyatı

Apple, M1 iMac'in piyasaya sürülmesinden neredeyse üç yıl sonra 24 inç iMac'in yeni neslini duyurdu.
Apple'ın 24 inç ekrana sahip M3 çipli yeni iMac'inin özellikleri ve fiyatı

Apple, dün Türkiye saatiyle sabah 3.00'te "Scary fast" adlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikte tanıtılması beklenenleri daha önce sizlerle detaylı olarak paylaşmıştık. Yarım saat kadar süren etkinliğin öne çıkan iki ürünü oldu, MacBook Pro ve iMac.

Apple, M1 iMac'in piyasaya sürülmesinden neredeyse üç yıl sonra 24 inç iMac'in yeni neslini duyurdu. Yeni sürüm bir öncekine benzer bir tasarıma sahip, ancak şimdi daha hızlı ve daha verimli olan M3 çipe sahip. 

M3 çipli iMac neler sunuyor?

8 çekirdekli CPU’ya, 10 adede kadar çekirdekle yapılandırılabilen GPU’ya ve 24 GB’a kadar birleşik bellek desteğine sahip M3 çip, iMac’in performansını yine büyük ölçüde artırıyor. Paylaşılan bilgilere göre M3 çipe sahip iMac, M1 çipe sahip önceki nesle göre 2 kata kadar daha hızlı. Ayrıca yeni iMac, Intel tabanlı bir iMac’ten geçiş yapan kullanıcılar için en popüler 27 inç modellere kıyasla 2,5 kata kadar, en güçlü 21.5 inç modelden ise 4 kat daha hızlı.

M3 çipin yeni nesil GPU’sundan yararlanan iMac donanım hızlandırmalı örgü gölgelendirme ve ışın izleme özelliklerini destekliyor; daha doğru ışıklandırma, yansıma ve gölgelerle gerçekçi oyun deneyimleri sunuyor; üç boyutlu tasarımı ve içerik üretimini hızlandırıyor. 16 çekirdekli Neural Engine ve en yeni media engine ile iMac, etkileyici yapay öğrenme becerileri ve video performansı sergiliyor.

Yeni 24 inç iMac’te ayrıca 11,3 milyon piksel ve bir milyardan fazla renk sunan geniş 4.5K Retina ekran ve daha hızlı kablosuz bağlantı bulunuyor. Bunun yanı sıra iPhone ile kesintisiz bir deneyim sağlandığı iddia ediliyor. 

iMac'in hızlandırdığı uygulamalar ve yetenekler

Yeni iMac ile Safari ve Microsoft Excel gibi üretkenlik uygulamaları yüzde 30’a kadar daha hızlı çalışıyor; oyunlar daha da hızlı yükleniyor ve kullanıcılar yüzde 50’ye kadar daha yüksek kare hızları elde ediyor. iMac ayrıca, öncekinden 3 kat fazla olan, 12 adede kadar 4K video akışını düzenleyip oynatma imkanı sunuyor. Final Cut Pro ve Adobe Premiere Pro’da video projelerini 2 kata kadar daha hızlı tamamlıyor ve Adobe Photoshop gibi uygulamalarda fotoğrafları 2 kata kadar daha hızlı işliyor.

Yeni iMac’te Wi-Fi 6E teknolojisi kullanılıyor

iMac’te şimdi Wi-Fi 6E teknolojisi kullanılıyor. Wi-Fi 6E önceki nesle kıyasla iki kata kadar daha yüksek indirme hızlarına ulaşırken, Bluetooth 5.3 teknolojisi ise kullanıcıların en yeni Bluetooth aksesuarlarına bağlanmasına imkan veriyor. Dört adede kadar USB-C bağlantı noktasından ikisi süper hızlı veri aktarımı yapabilen Thunderbolt bağlantı noktası. Ayrıca belirli modellerde Gigabit Ethernet standardına ve 6K çözünürlüğe kadar ekrana destek veriliyor.

7 farklı renk seçeneği ile sunuldu

Yeni iMac, 1080p FaceTime kamera ve stüdyo kalitesinde mikrofonlara sahip ve yeşil, sarı, turuncu, pembe, mor, mavi, gümüş renk seçenekleri ile sunuluyor. iMac’te uyumlu renkte klavye, mouse ve trackpad bulunuyor.

Kullanıcılar iMac’lerinden mesaj gönderip telefon aramalarını yanıtlayabiliyor, iPhone’da bir belgeyi taratıp anında iMac’lerinde görebiliyor. Evrensel Pano sayesinde iPhone’daki bir uygulamadan kolayca görsel, video veya metin kopyalayıp bunları yakındaki bir iMac’te başka bir uygulamaya sorunsuz şekilde yapıştırabiliyorlar. 

Ürünler 10 Kasım'dan itibaren teslim edilmeye başlanacak

M3 çipe sahip yeni 24 inç iMac 30 Ekim Pazartesi gününden itibaren ABD dahil 27 ülkede ve bölgede apple.com/tr/store sayfasından ve Apple Store uygulamasından sipariş edilebilecek. Ürünler 10 Kasım Cuma gününden itibaren müşterilere teslim edilmeye başlayacak ve Apple Store’larda ve Apple Yetkili Satıcılarında satışa sunulacak.

Yeni iMac için başlangıç fiyatı: 49.999 TL

8 çekirdekli GPU’ya sahip iMac 49.999 TL'den ve eğitime özel 48.069 TL'den başlayan fiyatlarla yeşil, pembe, mavi ve gümüş renk seçenekleriyle sunuluyor. Bu model; 8 çekirdekli CPU, 8 GB birleşik bellek, 256 GB SSD, iki adet Thunderbolt bağlantı noktası, Magic Keyboard ve Magic Mouse ile geliyor.

10 çekirdekli GPU’ya sahip iMac 57.199 TL'den ve eğitime özel 53.379 TL'den başlayan fiyatlarla yeşil, sarı, turuncu, pembe, mor, mavi ve gümüş renk seçenekleriyle sunuluyor. Bu model; 8 çekirdekli CPU, 8 GB birleşik bellek, 256 GB SSD, iki adet Thunderbolt bağlantı noktası, iki adet ekstra USB 3 bağlantı noktası, Touch ID özellikli Magic Keyboard, Magic Mouse ve Gigabit Ethernet ile geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.