X, video ve sesli arama özelliklerini resmen kullanıma sundu

Uygulamayı açtığınızda sizi "Sesli ve görüntülü aramalar kullanıma sunuldu." yazan bir bildirim karşılıyor.
X, video ve sesli arama özelliklerini resmen kullanıma sundu

X'e video ve sesli arama özellikleri geldiğini sizlere aktarmıştık. X, video ve sesli arama özelliklerini resmi olarak yayına alıyor. Uygulamayı açtığınızda sizi "Sesli ve görüntülü aramalar kullanıma sunuldu." yazan bir bildirim karşılıyor.

Bununla beraber, uygulamanın ayarlarına video ve sesli arama özelliklerini etkinleştirmek için bir geçiş düğmesi eklendi. Bu geçiş düğmesinin açıklamasında özelliği birlikte kullanmak konusunda kendinizi rahat ettiğiniz kişileri seçebileceğiniz belirtiliyor.

Özelliği kullanmak için rehberinizdeki kişileri, takip ettiğiniz kişileri ya da doğrulanmış kullanıcıları seçebiliyorsunuz. Bu seçenekleri tamamladıktan sonra başka bir kullanıcı için mesaj oluşturarak sağ üst köşede yer alan telefon ikonu üzerinden aramalarınızı gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu noktada video ve sesli aramalar arasında bir seçim yapmanız gerekiyor. 

X konu hakkında resmi bir açıklama yapmadı. Ancak şirket, "Buna hazır mısınız?" manasına gelen bir gönderi paylaşarak yeni özelliğin sinyalini verdi. 

Elon Musk, bir süredir video ve sesli arama özellikleri hakkında paylaşımlar yapmaktaydı. Musk, daha önce özelliğin iOS, Android, Mac ve PC sürümlerinde çalışacağını dile getirmişti. Elon Musk paylaşımında, X'in global etkili bir telefon rehberi olarak konumlandığını da vurgulamıştı. Zira kullanıcıların arama özelliğinden faydalanması için telefon numarasına ihtiyacı bulunmuyor.

Şu an için özelliğin X'in kullanıcı tabanının ne kadarlık bir kısmına açıldığı bilinmiyor. Son olarak arama özelliklerinden faydalanabilmek için Premium üyesi olmanız gerektiğini de hatırlatalım

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.