Girişimlerin ABD yolculuğu Webrazzi Summit 2023 sahnesinde konuşuldu

"Tohumdan Exit'e macera dolu ABD" oturumda girişimcilerin yenilikçi fikirlerini nasıl birer başarı hikayesine dönüştüğü tüm detayları ile konuşuldu. 
Girişimlerin ABD yolculuğu Webrazzi Summit 2023 sahnesinde konuşuldu

Webrazzi Summit 2023'te Disrupt, Grow, Future ve Startup Stage salonlarında birbirinden farklı, aynı zamanda ortak noktada birleşen konular, detaylı şekilde konuşulmaya devam ediyor. 

Etkinlik kapsamında Tohumdan Exit'e macera dolu ABD başlıklı oturum; Silikon Vadisi merkezli DO Venture Partners’ın kurucusu Duygu Öktem Clark moderatörlüğünde Gusto Head of RemoteTeam Şahin Boydaş, Manay CPA Şirket Ortağı ve Kaliforniya Ofis Lideri Gülçin Gurule ve Akk.io Kurucu Ortağı  Ekin Keserer'in katılımıyla gerçekleşti. Oturumda girişimcilerin yenilikçi fikirlerini nasıl birer başarı hikayesine dönüştüğü tüm detayları ile konuşuldu. 

RemoteTeam'i maaş ve insan kaynakları alanında dijital çözümler sunan Gusto tarafından satın alma sürecinin nasıl gerçekleştiğini anlatan Boydaş, 580 gün süren bu benzersiz yolculuğun bir fikirden exit'e uzanan ilginç bir hikaye olduğunu söyledi. Boydaş, tüm bu başarıların tam da Covid-19 pandemisinin gölgesinde ve Webrazzi haricinde kimseyle yüz yüze görüşmeden gerçekleştiğini anlatarak sözlerine şöyle devam etti: "17 yaşımdan itibaren girişimcilik dünyasına adım attım. Exit sürecinin bu kadar zor olduğunu düşünmemiştim. Bu işi öğrenmek istedim. Hatta kendi ofisimde yatıp kalktım."

Clark'ın ikinci sorusu, yapay zeka alanında faaliyet gösteren Akk.io'nun kurucu ortağı Ekin Keserer'e yönelikti. Keserer, Akk.io'nun 2020 yılında Bain Capital Ventures'tan tohum yatırımı alarak toplam yatırım miktarını 18 milyon dolara yükselttiğini açıkladı.

Keserer, şirketlerinin pandemi başlamadan hemen önce kurulduğunu ve ürünlerinin o dönem hala tamamlanmış olduğunu söyleyerek ilginç bir detaya dikkat çekti.. Ancak güçlü bir kurucu ekiple çalıştıklarını vurgulayarak, geçmişte 3D yazıcı unicorn'u Markforged'in satış sürecinde bir araya geldiklerini ifade etti.

Gurule Manay CPA'nın verdiği hizmetler hakkında bilgi verdi. Ayrıca ABD'nin teknoloji şirketleri için büyük fırsatlar sunan bir pazar olduğunu ve her yıl 5 milyon yeni şirketin kurulduğunu belirtti.

Teknoloji şirketlerinin toplam değerinin 5 trilyon dolar olduğuna dikkat çeken ve bu durumun yatırımcılar için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Gurule, ABD'deki girişim ekosisteminin her yıl 150 milyon dolardan fazla yatırım yaptığını ve bu ortamın ürünlerini inovatif bir şekilde geliştirmek isteyenler için büyük bir fırsat sunduğunu ifade etti.

Gurule şöyle devam etti: "ABD'de girişimciler işlerini büyütmek ve başarılı projeler geliştirmek için çeşitli kaynaklardan destek alıyor. Melek yatırımcılardan risk sermayedarlarına, iş geliştirme merkezlerinden hükümet teşviklerine kadar bir dizi kaynak, girişimcilerin projelerini hayata geçirmelerine yardımcı oluyor. Ayrıca, iş geliştirme ağları ve başarı geçmişi de girişimcilere önemli fırsatlar sunuyor."

Clark, hukuk sisteminin oturmuş olmasının bir avantaj olduğunu dile getirdi. Şahin Boyadaş ise 10 bin Türk girişimci projesi hakkında bilgi verdi. "Bu topraklardan çıkmış bir insanım. Dünya standartlarına bakıldığında bizdeki girişimci ile diğerleri arasında bir fark yok. Dil bariyeri de yapay zeka ile kalkacak. Silikon Vadisi'ndeki herkes nerd yani teknik işlere kafa yoruyorlar. Bu yüzden mühendislik alana yatırım yapmamız gerekiyor." Boydaş; yapay zeka, oyun, fintech ve SaaS alanına yatırım yapılması gerektiğini düşünüyor. 

Clark, yapay zeka girişimlerinin birçoğunun kapanacağını söyleyerek kalanların bütün iş yapış şekillerini değiştireceğini söyledi. Dünyadaki yapay zekanın heyecanın alanın potansiyelinden kaynaklandığını belirten Keserer, herkesin büyük beklenti içinde olduğunu paylaştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.