Turan Yurdakul, e-ticaret için akıllı pazarlamayı anlattı

Yandex Ads İş Geliştirme Lideri Turan Yurdakul "Süregelen değişiklikler sırasında e-ticaret için akıllı pazarlama" başlıklı oturumuyla Webrazzi Summit sahnesindeydi.
Turan Yurdakul, e-ticaret için akıllı pazarlamayı anlattı

Türkiye'nin lider girişimcilik ve teknoloji konferansı Webrazzi Summit 2023 bugün Wyndham Grand İstanbul Levent'te gerçekleşti. Yandex Ads İş Geliştirme Lideri Turan Yurdakul "Süregelen değişiklikler sırasında e-ticaret için akıllı pazarlama" başlıklı oturumuyla Webrazzi Summit sahnesindeydi. 

Nisan 2022'de yapılan Similarweb En İyi Web Siteleri Sıralaması'na göre Yandex, dünyanın en çok ziyaret
edilen 9. web sitesi. 2011'de NASDAQ'ta işlem görmeye başlayan şirket, 9,2 milyar dolar piyasa değerine sahip. 57 ülkede operasyon yürüten Yandex 24 bin 700 tam zamanlı çalışanı bulunuyor. 

Turan Yurdakul, Yandex'in Pazarlama, Satış veya Ürün geçmişi olan e-ticaret temsilcileri ile yaptığı araştırmaya dair veriler de paylaştı. Buna göre yüzde 57 ile katılımcıların yarısından fazlası dijital pazarlamada artan satın alma maliyetinden şikayetçi.

Pazarlama ekipleri kar marjını en üst düzeye çıkarmak istiyor. Bunun için ekiplerin izlemesi gereken 3 adım bulunuyor. Bunlardan ilki satın alma maliyetinin en aza indirilmesi, ikinci adım ise müşteri sayısını en üst düzeye çıkarılması. Son olarak müşteri başına ortalama sipariş değerinin en üst düzeye çıkarılması gerekmekte. 

Smart Banners

Yandex ise sunduğu farklı yaklaşımlarla bu probleme çözüm getiriyor. Yandex'in kişiselleştirilmiş yeniden hedefleme çözümü Smart Banners, dönüşüm için optimizasyon metodundan yararlanıyor. Web sitesi ve uygulama kullanıcıları hedefleniyor. 

Paylaşılan bilgilere göre; Yandex, ilk 8 haftanın harcamalarını karşılarken, CPA bazlı stratejiler sunuyor. Böylece kullanıcılar, şeffaf sonuçlarla risksiz yatırım ve öngörülebilir dönüşüm maliyetine kavuşuyor. Şirket ayrıca müşteriler ve ajanslar için kampanya kurulmasından yönetilmesine kadar "Her şey dahil" hizmet anlayışına sahip. Böylece Yandex, reklamverenlere entegrasyondan kampanya başlatmaya ve performans artırma önerilere kadar her konuda destek oluyor. Turan Yurdakul, Beymen ve Eyüp Sabri Tuncer gibi markalarla başarı hikayelerini de paylaştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.