Kurucuları arasında Ekin Keserer'in de yer aldığı yapay zeka girişimi: Akkio

Yapay zeka ile veri analizine odaklanan Akkio, 2019 yılında Ekin Keserer, Abraham Parangi, Jon Reilly ve Craig Wisneski tarafından Boston'da kuruldu.
Kurucuları arasında Ekin Keserer'in de yer aldığı yapay zeka girişimi: Akkio

Şirket verileri için üretimsel yapay zeka asistanı olarak görev yapan bir girişim olarak karşımıza çıkan Akkio, 2019 yılında Ekin Keserer, Abraham Parangi, Jon Reilly ve Craig Wisneski tarafından Boston'da kuruldu. Akkio kurucularının daha önce 3D yazıcı unicornu olarak dikkatleri çeken Markforged girişiminde yönetici olduklarını da ekleyelim.

27 kişilik tamamen remote bir ekip ile yönetilen girişim, şirket verilerine ve şirketlerin kendi yapay zeka çözümlerini eğitmelerine odaklanıyor. Normalde veri bilimi bilgisi ve kod yazmayı gerektiren işleri çok basit ve chat tabanlı arayüzlerle yapılabilmesini sağlayan Akkio, şirket verilerini anlamlandırmak için yapay zeka ve makine öğreniminden faydalanıyor. Kısacası Akkio, analistler için üretken iş zekası çözümleri sunuyor.

Şirket verileri üzerinden geçmiş performansınızı analiz etmenizi ve gelecek tahmini yapmanıza da olanak tanıyan Akkio, kullanıcılarına verileri üzerinden dashboardlar sunuyor. Dashboardların oluşturulması için tek yapılması gereken ise verilerinizin Akkio platformuna bağlanması ve projenizi tanımlanız. 

Akkio projeleriniz ile ilgili çeşitli raporları da sizlere sunuyor. Kullanıcılar, platform ile birlikte reklam harcamalarını optimize etmekten tutun da envanter takibine kadar pek çok farklı alanda raporlar alabiliyor. Akkio, şirketler tarafından sağlanan veriler ve makine öğrenimi sayesinde şirketlerin amaçları doğrultusunda tahminler de yapabiliyor. Söz konusu tahminler ise şirketlerin veri bazlı kararlar almalarını sağlıyor.

Temelinde PowerBI, ThoughtSpot, DataRobot, H2O, Alteryx ve Google Vertex gibi çözümler ile rakip konumda yer alan Akkio, kullanımın çok daha kolay olması, chat temelli tasarımı ve yapay zeka modeli eğitmenin rakiplerine oranla çok daha hızlı olması ile rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor.

2020 yılında yatırım ekosisteminin önemli oyuncuları arasında yer alan Bain Capital Ventures'tan 3 milyon dolar tohum yatırım alan Akkio, geçtiğimiz Ağustos ayında ise A serisi yatırım turunda yine Bain liderliğinde 15 milyon dolar yatırım aldı. Kullanıcı ve kullanım tabanlı bir SaaS olan Akkio, kullanıcı başına aylık 50 dolar talep ediyor. Veri ve kullanıcı sayısı arttıkça talep edilen ücret de artıyor.

Üretken iş zekasını (Generative Business Intelligence) alanını yükselen bir kategori olarak gören Akkio, sunduğu platform ile birlikte iş analistlerinin yapay zeka teknolojilerini kullanarak daha hızlı çalışmalarını, yeni öngörüler keşfetmelerini ve kurumları için daha büyük etki yaratmalarını hedefliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.