Uzay teknolojilerine odaklanan Qosmosys, 100 milyon dolar tohum yatırım aldı

Alınan 100 milyon dolarlık tohum yatırım, ZeusX uzay aracının geliştirilmesi için kullanılacak.
Uzay teknolojilerine odaklanan Qosmosys, 100 milyon dolar tohum yatırım aldı

Uzay teknolojilerine odaklanan girişimlerler yatırımlar ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bu girişimlerden biri olan Singapur merkezli Qosmosys, yatırım aldığını duyurdu. Qosmosys tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 100 milyon dolar tohum yatırım aldı.

Şirketin değerlemesi veya yatırım turuna katılan yatırımcılar ile ilgili herhangi bir bilgi açıklanmadığını da ekleyelim. Qosmosys, yaptığı açıklamalarda 2028 yılına kadar halka arz gerçekleştirmek istediğini de duyurdu. 

2020 yılında Singapur'da kurulan ve François Dubrulle liderliğinde çalışmalarına devam eden Qosmosys, uzay araçları geliştirme hedefi ile yola çıktı. Qosmosys'in Singapur'un yanı sıra ABD ve Fransa'da ofislere sahip olduğunu da ekleyelim.

Girişimin ilk projesi olan ZeusX isimli uzay aracı, ay yüzeyinde görevler gerçekleştirecek. Ay üzerindeki kaynaklarını çıkaracak bir modül, servis modülü ve aya iniş aracı olmak üzere 3 farklı bölümden oluşacak olan ZeusX uzay aracının oldukça büyük olacağını da ekleyelim.

Qosmosys tarafından aktarılan bilgilere göre ZeusX'in uzunluğu 8 metre olacak. ZeusX için planlanan taşıma kapasitesi ise 800 kg. Alınan 100 milyon dolarlık tohum yatırım, ZeusX uzay aracının geliştirilmesi için kullanılacak. Qosmosys'in aktardığı bilgilere göre şirket, önümüzdeki 4 yıl içinde ZeusX'i aya gönderecek. ZeusX'in ikinci görevinin ise 2029 yılında gerçekleşmesi bekleniyor. ZeusX uzay aracının ayda ne gibi bir görev yapacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Odağına uzay teknoloji alan şirketler büyük yatırımlar almaya devam ediyor. Hatırlatmak gerekirse Eren Özmen ve Fatih Özmen tarafından kurulan Sierra Space'in 5,3 milyar dolar değerleme üzerinden 290 milyon dolar yatırım aldığını da geçtiğimiz Eylül ayında sizlere aktarmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.