Amazon, iOS cihazlarda ve tarayıcılarda "passkey" ile oturum açmayı aktifleştirdi

Amazon, şifresiz girişe imkan tanıyan "passkey" özelliğini iOS cihazlar ve tarayıcı için yayına aldı. Android kullanıcıları da yakında passkey'i kullanabilecek.
Amazon, iOS cihazlarda ve tarayıcılarda

Amazon, web sitesi ve mobil uygulamaları için "passkey" desteğini kullanıma sundu. Bu destekle birlikte Amazon kullanıcıları, sadece cihazlarının biyometrik özellikleri ile platformda oturum açabilecek, böylece şifre girmeye ya da e-posta veya iki faktörlü kimlik doğrulamaya (2FA) ile gerek kalmadan alışveriş yapabilecekler. 

Passkey nedir?

Bilmeyenler için "passkey", kullanıcının kimlik doğrulama veya erişim izni için girmesi gereken bir şifre veya anahtar olarak tanımlanabilir. Yani kullanıcı adı veya şifreye ihtiyaç duymadan platformlara giriş yapmanızı sağlayan bir dijital anahtar diyebiliriz. Passkey'ler yüz, parmak izi veya PIN kodu kullanarak cihazınızın kilidini açtığınız şekilde platforma giriş yapmanızı sağlıyor. Bu da kişinin zamandan tasarruf etmesine ve uzun karmaşık şifreleri her seferinde girmek zorunda kalmamasına yardımcı oluyor.

Amazon bu ayın başlarında web deneyimi için passkey desteğine adım atmıştı ancak uygulama hala iki faktörlü kimlik doğrulama gerektirdiğinden ve mobil uygulamalar için etkinleştirilmediğinden henüz kullanıma hazır değildi. 

Amazon'da passkey özelliğini aktifleştirme

Passkey özelliğini aktifleştirmek isteyen kullanıcıların yapması gereken tek şey ise platforma giderek Hesap > Oturum Açma ve Güvenlik > Geçiş Anahtarı yolunu izlemek. Daha sonra Amazon şöyle bir açıklama yapıyor: "Geçiş anahtarları, oturum açmanın parolalardan daha kolay ve daha güvenli bir yoludur. Cihazınızın kilidini açmak için zaten kullandığınız aynı yüz, parmak izi veya PIN kodu ile çalışır. Yüzünüzü, parmak izinizi veya PIN kodu verilerinizi saklamıyoruz."

Tüm bunların ardından sizi -eğer tarayıcıdan giriş yaptıysanız- yukarıdaki gibi bir sayfa karşılıyor ve buradan tercihinizi belirterek passkey'inizi oluşturabiliyorsunuz. Geçiş anahtarlarını güncellendikten sonra iOS uygulaması üzerinden de etkinleştirebiliyorsunuz.

Android kullanıcılarının bu özelliğe ne zaman erişeceği net bir şekilde açıklanmasa da Amazon bunun çok yakın bir tarihte olacağını belirtti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.