Sierra Space, 5,3 milyar dolar değerleme üzerinden 290 milyon dolar yatırım aldı

Eren Özmen ve Fatih Özmen tarafından kurulan Sierra Nevada Corporation'a bağlı olarak 2021 yılında kurulan Sierra Space, uzay teknolojilerine odaklanıyor.
Sierra Space, 5,3 milyar dolar değerleme üzerinden 290 milyon dolar yatırım aldı

Eren ve Fatih Özmen'in kurduğu uzay teknolojilerine odaklanan Sierra Space'in 1,4 milyar dolar yatırım aldığını 2021 yılının Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Sierra Space, aradan geçen yaklaşık iki yıllık sürecin ardından yeni bir yatırım daha aldığını duyurdu.

Sierra Space tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, B serisi yatırım turunda 290 milyon dolar yatırım aldı. 290 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, MUFG Bank, Kanematsu ve Tokio Marine & Nichido Fire Insurance'ın ortak liderliğinde gerçekleşti. 

Şirketin mevcut yatırımcıları da B serisi yatırım turuna katıldı. Mevcut yatırımcılar arasında ise General Atlantic, Coatue, Moore Strategic Ventures, BlackRock ve AE Industrial Partners gibi önemli markalar yer alıyor.

290 milyon dolarlık B serisi yatırım turu ile birlikte girişimin değerlemesinin 5,3 milyar dolara ulaştığını da ekleyelim. Alınan 290 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Sierra Space'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 1,7 milyar dolara ulaştı.

Eren Özmen ve Fatih Özmen tarafından kurulan Sierra Nevada Corporation'a bağlı olarak 2021 yılında kurulan Sierra Space, adından da anlaşılabileceği üzere uzay teknolojilerine odaklanıyor. Sierra Space, aldığı yeni yatırımı, Dream Chaser uzay aracı ve ticari uzay istasyonu projeleri için kullanmayı hedefliyor.

Sierra Space, Orbital Reef isimli bir ticari uzay istasyonu kurmayı hedefliyor. Şirketin Orbital Reef için Blue Origin ve Boeing gibi önemli firmalar ile iş birlikleri gerçekleştirdiğini de ekleyelim. Uzay teknolojileri ve bu alandan çalışmalar yapan firmalar her geçen gün hızla büyümeye devam ediyor. İlerleyen dönemde uzay teknolojileri odağındaki büyük yatırımların devam etmesi de sürpriz olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.