Instagram yalnızca Meta Verified hesaplarının yer aldığı yeni bir akışı test ediyor

Instagram, yalnızca Meta Verified kullanıcılarının gönderilerinin görünmesini sağlayan bir geçiş düğmesini test ediyor.
Instagram yalnızca Meta Verified hesaplarının yer aldığı yeni bir akışı test ediyor

Meta'nın Twitter Blue (yeni adıyla X Premium) benzeri yeni abonelik servisi Meta Verified ile ilgili tüm detayları sizlere daha önce aktarmıştıkInstagram, yalnızca doğrulanmış hesapların yer aldığı bir akışı test etmeye başladı. Instagram yöneticisi Adam Mosseri'nin aktardıklarına göre; Instagram, yalnızca Meta Verified abonelerinin gönderilerinin görünmesini sağlayan bir geçiş düğmesini test ediyor. Mosseri, bu yeni geçiş düğmesi ile işletmelerin ve içerik üreticilerinin keşfedilmesinin kolaylaşacağını belirtiyor. 

Uygulama, akış için şimdiye kadar Instagram logosu altında "Takip ettiklerin" ve "Favoriler" olmak üzere iki farklı seçenek sunmaktaydı. Bu yeni "Meta Verified" seçeneği, görünürlüğü artıracağı için kullanıcıları, Meta Verified abonesi olmaya teşvik edebilir. 

Şu an için testin ne büyüklükle bir kullanıcı kitlesiyle gerçekleştirildiği bilinmiyor. Aynı şekilde, özelliğe kimlerin erişebileceği de belirsizliğini koruyor. Bunlara rağmen, Mosseri, özellik ile ilgilenenlerin kendilerine ulaşabileceğini belirtiyor. 

Meta Verified abonelikleri web sürümü için aylık 11.99 dolardan, iOS sürümü için ise aylık 14.99 dolardan başlayan fiyatlarla kullanıcılarla buluşuyor. Meta Verified aboneliği kapsamında Instagram kullanıcıları, doğrulanmış hesap rozetine, en sık karşılaşılan sorunlar için müşteri desteğine, aktif kimlik taklidi denetlemesine, diğer kullanıcıların yorumlarında Meta Verified profillerinin önceliklendirilmesine, keşfet sayfası ve Instagram Reels'da tavsiyelere ve de Instagram Stories'de özel çıkartmalara erişebiliyor. 

X'in, Premium abonelerini platformda önceliklendiren yaklaşımı, X'in kullanıcı deneyimini aşağı çekmekte. Meta Verified'ın yeni geçiş düğmesi ile başlayan aboneleri akışta önceliklendirme senaryosunun nasıl sonuçlar doğuracağını hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.