Tarım teknolojileri geliştiren Doktar, Diffusion Capital Partners liderliğinde yatırım aldı

Yatırım turuna, Diffusion Capital Partners haricinde ise bireysel yatırımcılar ve şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan Credia Ventures da katıldı.
Tarım teknolojileri geliştiren Doktar, Diffusion Capital Partners liderliğinde yatırım aldı

Tarım ve gıda endüstrisinin dijital dönüşümüne yönelik çözümler geliştiren yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan Doktar, yatırım aldığını duyurdu. Doktar tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda Diffusion Capital Partners liderliğinde yatırım aldı.

Yatırım turuna, Diffusion Capital Partners haricinde ise bireysel yatırımcılar ve şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan Credia Ventures da katıldı. Doktar'ın A serisi yatırım turunun finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

Doktar tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, şirketin halihazırda 17’den fazla ülkede kullanılan ürünlerinin global penetrasyonunu artırmak amacıyla yurt dışı yapılanmasını güçlendirmek için kullanılacak. Yunanistan, İspanya ve Romanya pazarlarında faaliyet gösteren Doktar, bu yatırımla birlikte tüm Güney Avrupa ve Kuzey Afrika'yı kapsamayı hedefliyor.

2017 yılında Tanzer Bilgen ve Selim Uçer tarafından kurulan Doktar, tarımsal üretimde etkili olan toprak, hava, ışık, bitki ve zararlı gelişimi gibi tüm faktörlerin takibi için nesnelerin interneti tabanlı donanımlar geliştiriyor. Doktar'ın donanım ürünleri uydu ve radar gibi dış kaynak sistemlerine de bağlanabiliyor.

Doktar, bulut tabanlı yapay zeka algoritmaları ile çiftçilerin, gıda firmalarının ve kamu kurumlarının bilgiye dayalı bir şekilde stratejik kararlar almalarına yardımcı oluyor. Doktar, gıda firmaları için saha uygulamaları geliştirerek firmaların su tasarrufu, karbon tutulumu, kalıntı azalımı, verim artışı ve toprak onarımı gibi hedeflere ulaşılmasını da sağlıyor. Son olarak Doktar kurucu ortağı Selim Uçer'in yarın gerçekleştireceğimiz Webrazzi Summit 2023 konuşmacıları arasında yer aldığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.