Apple, yeni Mac modellerini önümüzdeki hafta tanıtabilir

Yeni iMac ve MacBook Pro modelleri, 30 veya 31 Ekim tarihinde düzenlenecek bir etkinlikle birlikte tanıtılabilir.
Apple, yeni Mac modellerini önümüzdeki hafta tanıtabilir

M3 çipli Mac modelleri Ekim ayında karşımıza çıkabileceğini geçtiğimiz Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz haftalarda ise M3 çipinin Ekim ayında değil önümüzdeki yıl tanıtılabileceği ile ilgili sızıntılar karşımıza çıkmıştı. Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, erteleme sızıntılarına rağmen beklenen lansmanı Ekim ayında gerçekleştirebilir.

Gurman, yeni Mac modellerini 30 veya 31 Ekim tarihinde düzenleyeceği bir etkinlikle birlikte tanıtabilir. Etkinliğin ana yıldızının 24 inç büyüklüğündeki iMac olması bekliyor. 24 inçlik iMac modelinin M3 çipini kullanıp kullanmayacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Hatırlatmak gerekirse Gurman, daha önce iMac modelinin M2 çipini kullanmayıp direkt olarak M3 çipine geçiş yapacağını söylemişti. Yenilenen 24 inçlik iMac modelinin M3 çipi ile kullanıma sunulması sürpriz olmayacaktır.

Apple'ın yeni iMac modelleri üzerinde çalıştığını geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. 32 inçlik yeni bir iMac modeli üzerinde çalışan Apple'ın bu modeli 2025 yılında tanıtması bekleniyor. 32 inçlik iMac modeli, 2017 yılında tanıtılan iMac Pro modelinin yerini alacak.

Önümüzdeki hafta gerçekleşmesi beklenen etkinlik ile karşımıza çıkması beklenen bir diğer model ise yenilenen MacBook Pro olabilir. MacBook Pro modellerinde büyük tasarım değişiklikleri beklemeyen Gurman, sadece işlemcilerin değişebileceğini aktardı. Apple'ın yeni iMac ve MacBook Pro modelleri ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.