Lityum madenciliğine odaklanan EnergyX, 50 milyon dolar yatırım aldı

EnergyX'in 50 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan General Motors'un liderliğinde gerçekleşti.
Lityum madenciliğine odaklanan EnergyX, 50 milyon dolar yatırım aldı

General Motors'un lityum madenciliği alanında çalışan EnergyX'in 50 milyon dolarlık yatırım turuna liderlik ettiğini geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık. EnergyX, aradan geçen 6 aylık sürenin ardından yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

EnergyX tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı. EnergyX'in 50 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan General Motors'un liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, General Motors haricinde ise Elohim Partners ve IMM Investment Global da katıldı.

Hatırlatmak gerekirse EnergyX, bugüne kadar pek çok yatırım aldı. Alınan 50 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte EnergyX girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 575 milyon dolara ulaştı. EnergyX'in değerlemesi ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

EnergyX tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, şirketin çözümlerini daha hızlı bir şekilde ticarileştirmesi için kullanılacak. 2018 yılında Teague Egan tarafından ABD'de kurulan EnergyX, temiz enerjiye odaklanan çözümler sağlıyor.

Lityum madenini çıkarırken çevreye daha az zarar verecek teknolojiler geliştiren EnergyX, enerji rafinerileri odaklı pek çok patente de sahip. EnergyX tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, bugüne kadar yaklaşık 100 patent başvurusu gerçekleştirdi. Söz konusu patentlerin enerji ve rafineri alanındaki teknolojiler olduğunu da ekleyelim.

Bugüne kadar pek çok pilot çalışması gerçekleştiren EnergyX, Arjantin'deki madenlerde daha büyük bir test çalışması gerçekleştirmek istediğini de duyurdu. Şirketin en büyük yatırımcısı olan General Motors'un elektrikli araçlar geliştirdiğini de hatırlatalım. General Motors'un EnergyX'e yatırım yapmasındaki temel amacı ise önümüzdeki dönemde batarya tedarik problem yaşamamak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.