LinkedIn, 600'den fazla çalışanını işten çıkarıyor

Mayıs ayında 700'den fazla çalışanı ile yollarını ayıran LinkedIn, şimdi de 600 kadar kişiyi işten çıkarıyor.
LinkedIn, 600'den fazla çalışanını işten çıkarıyor

Teknoloji sektöründeki işten çıkarmalar, ne yazık ki hala aktif bir şekilde devam ediyor. Pandemi döneminde uzaktan çalışmaların artması ve bazı maliyetlerin azalması ile çok sayıda yeni çalışanı bünyesine katan şirketler, pandemi bitip ofislere geri dönülmeye başlanınca yaşadıkları maddi sıkıntıları, kendi çalışanlarını işten çıkararak çözmeye çalışıyor. Bu kapsamda LinkedIn de bu yıl içindeki ikinci büyük işten çıkarmasını yapıyor.

Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda şirketin 700'den fazla çalışanının görevine son vereceği haberini sizlerle paylaşmıştık. Bu yeterli gelmemiş olacak ki LinkedIn şimdi de 600'den fazla kişiyi işten çıkarmaya karar verdi. Bu da sadece 2023'te, şirketin yaklaşık 1400 çalışan ile yollarını ayırdığı anlamına geliyor ve bunun da gerçekten azımsanmayacak bir sayı olduğunu söylemek mümkün.

LinkedIn'in işten çıkardığı çalışanlar, Microsoft bölümünün mühendislik, ürün, yetenek ve finans ekiplerinden oluşuyor. Şirketin yaptığı açıklamada, "Organizasyonel yapılarımızı adapte ederken ve karar alma mekanizmamızı düzenlerken, geleceğimiz için stratejik önceliklere yatırım yapmaya ve üyelerimiz ve müşterilerimiz için değer sunmaya devam etmemizi sağlamaya devam ediyoruz" ifadesi kullanıldı. LinkedIn, bu geçiş sürecinden etkilenen tüm çalışanlara tam destek vermeye ve onlara özen ve saygıyla davranılmasını sağlamaya kararlı olduklarını söyledi.

Microsoft'un en son kazanç raporunda LinkedIn'in kazançlarının yıldan yıla yüzde beş arttığını söylemişti. Üyelik büyümesinin ise üst üste sekiz çeyrek boyunca hızlandığını ve platformun 950 milyondan fazla kullanıcısı olduğunu kaydetmişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.