Yatırım uygulaması Stash, 40 milyon dolar yatırım aldı

Rowe Price Investment Management, Inc. liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Goodwater Capital ve Union Square Ventures katılım gösterdi.
Yatırım uygulaması Stash, 40 milyon dolar yatırım aldı

Yatırım uygulaması Stash, 40 milyon dolar yatırım aldı. T. Rowe Price Investment Management, Inc. liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Goodwater Capital ve Union Square Ventures katılım gösterdi.

Stash, 2019 yılında aldığı 65 milyon dolarlık yatırım ile gündeme gelmişti. Şirketin aldığı yatırım miktarı bu yeni tur ile birlikte 520 milyon dolara ulaştı. 

Yatırım yapmaya yeni başlayanlara odaklanan Stash, kullanıcıların, şirketlerden ve ETF'lerden kısmi (fractional) hisse almasını sağlıyor. Girişimin, geçen sene yıllık geliri 100 milyon dolara ulaştı. Aktif abone sayısı ise 2 milyon oldu. 

Aylık 3 dolardan başlayan abonelik paketleri sununan girişim, Bu paketler kapsamında otomatize yatırım planları sunmakta. Kişiselleştirilmiş yatırım tavsiyeleri sunan girişim, akıllı portfolyolar aracılığıyla kullanıcıların yatırımlarını çeşitlendirmesini sağlıyor. 

Girişimin paylaştığı verilere göre; Ortalama hane geliri 58 bin dolar olan müşterilerin yarısından fazlası Stash ile ilk yıllarında yüzlerce dolar biriktirebiliyor. Girişim, her beş müşteriden birinin yalnzıca ilk altı ayda bin doların üzerinde para biriktirdiğini ifade ediyor. 

CEO Liza Landsman liderliğinde yönetilen şirket, bu yeni yatırımı büyümesini hızlandırmak ve erişimini artırmak için kullanacak.

Bu arada girişim, yatırım duyurusuyla birlikte ünlü CFO ve danışman Amy Butte'u ilk bağımsız denetim başkanı olarak şirkete dahil ettiğini açıkladı. Liza Landsman, Amy Butte'un şirkete katlımasıyla daha hızlı ölçekleneceklerini dile getirdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.