Yatırım uygulaması Stash 65 milyon dolar yatırım aldı

Son kullanıcıları birer yatırımcıya çevirmeyi amaçlayan fintech girişimi Stash, 65 milyon dolar yatırım aldı. Stash uygulamasının amacı küçük miktarlarla da kullanıcıları yatırım yapmaya yönlendirmek.
Yatırım uygulaması Stash 65 milyon dolar yatırım aldı

Yatırım dünyasında sadece büyük oynayanlar değil, küçük oynayanlara da şans var. Bu amaçlaya ortaya çıkan bir girişim olan Stash, kullanıcıların az miktarlarla da olsa yatırım yapabilmesine olanak sağlayan bir girişim olarak öne çıkıyor.

Son olarak 65 milyon dolar Seri E yatırımı alan girişim, pek çok yeni yatırımcıyla da tanıştı. Yatırım turu Breyer Capital'ın önderliğinde gerçekleşirken, önceki yatırımcılar Union Square Ventures, Coatue Management, Entree, Goodwater ve Valar da yeni turda yer alan önceki yatırımcılar listesinde girişime güven oyu vermiş oldu. Yeni tur yatırımın yaklaşık yüzde 40'i hali hazırdaki yatırımcılardan, yüzde 60'lık kısmı ise yeni yatırımcılardan geldi.

Stash açıkladığı rakamlara göre kullanıcı yaş ortalamasını 29 olarak duyurdu. Stash kullanıcılarının yıllık ortalama gelirleri ise 50 bin dolar. Kısacası Stash uygulaması, milyonerleri değil, daha çok gençleri ve yatırım yapmayı öğrenmek isteyen meraklılar için kendisini konumluyor. Yani uygulama ile 5 dolar gibi küçük tutarlar ile bile yatırım yapabilmeniz mümkün. Bununla birlikte Stock-Back adlı yeni bir ödül programı oluşturan Stash, kartı kullanarak yaptığınız alışverişlerinizde, alışveriş yaptığınız yerden size bir miktar ve elbette küçük bir hisse veriyor. Şöyle açıklayabiliriz, Netflix'e abone oldunuz ve kartınızdan para çekildi. Bunun karşılığında Stash size belli bir miktar Netflix hissesi veriyor. Böylelikle Stash kendi kullanım hacmini de artırmayı amaç ediniyor.

Son güncellemesiyle birlikte artık kullanıcılarının birer mobil bankacılık hesabı olmasına da izin veriyor. Bunun için Green Dot Bank ile anlaşan fintech girişimi, kullanıcılarına birer banka hesabı açıyor. Girişimin kurucu ortaklarından Ed Robinson, Amerikalıların kazandıkları parayı harcama alışkanlıklarını değiştirerek, geleceğe yönelik yatırım yapmaya teşvik etmek istediklerini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.