Twitter, kameraya güncelleme getiriyor

İlerleyen zamanda daha fazla özellik eklenmesi planlanan Twitter kamerasına yapılacak ilk güncelleme açıklandı. Twitter bu yeni güncellemeyle birlikte, bugünden itibaren eş zamanlı olarak gönderilen video ve görsellerin Tweet’lenme şekillerini yeniden düzenliyor.

Twitter, özellikle önemli olaylar ya da özel etkinlikler sırasında gelişmelerden haberdar olmanın yanı sıra gelişmeler konusunda hem katılımcılarla hem de diğer kullanıcılarla sohbet etmek için tercih edilen bir sosyal ağ. Şirket, böyle zamanlarda platforma düşündüklerini Tweet’ler aracılığıyla aktaran kullanıcıların, Tweetlerine de daha kolay bir şekilde anlık olarak video ve fotoğraf eklemesini hedefliyor.

Bu nedenle Twitter, fotoğraf veya video çekmeyi ve olan olayları Tweet’lemeyi iyileştirmek adına Twitter kamerasını güncellemeye başladı.

Güncelleme ile birlikte gelen özellikler

Yeni güncellemele birlikte Twitter,  kameraya hızlı erişim  özelliği ekledi. Artık uygulamayı açtıktan sonra ekranı sola kaydırarak kameraya hızlıca erişebileceksiniz. Böylece anında fotoğraf çekerek Tweet'lemek kolaylaşacak.

·Tweet'leriniz doğru insanlarla ve doğru konuşmalarla etkileşime girecek. Eğer bir etkinlikteyken konumunuz açıksa kamera, size etkinlikle ilgili bir etiket veya konum önerecek. İlk etapta tüm kullanıcılara sunulmayan bu güncelleme, büyük etkinlikler ve ABD spor oyunlarıyla birlikte devreye alınarak kademeli olarak yaygınlaşacak.

Bu arada güncellemeyle birlikte kameradaki fotoğraflar ve videoların daha büyük ve etkileyici olacağını da belirtelim. Fotoğraf ve videolar genellikle etkileşimi yüksek öğeler olduğu için Twitter, sohbet tasarımını da güncelledi.

Twitter Tüketici Ürünü Başkan Yardımcısı Keith Coleman, konuyla ilgili şu yorumlarda bulundu:

"İnsanlar neler olduğunu görmek ve olaylar hakkında konuşmak için Twitter'a geliyor. Tweet atarak fikir paylaşmak kolay bir yöntem olarak öne çıkıyor. Fakat biz gözünüzün önünde gerçekleşen olayların fotoğrafını veya videosunu çekip paylaşmayı daha kolay hale getirmek ve gördüğünüzü doğru kitleye ulaştırmanıza yardımcı olmak istiyoruz. Bu yeni güncelleme hedefimiz doğrultusunda Tweet atmanın evrimi olarak nitelendirebileceğimiz bir gelişmedir.”

Şimdilik bir kaç başlık altında toplanan kamera odaklı bu yeni özellikler, ilerleyen süreçte de artış gösterecek. Görünen o ki, Twitter görsel öğeleri platformunda artırarak etkileşimin artış göstermesinin de yolunu açacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.