Elektrikli şarj istasyonlarına odaklanan EVPassport, 200 milyon dolar yatırım aldı

EVPassport, elektrikli araç sahiplerinin şarj ihtiyaçlarını karşılamak için şarj istasyonlarını kurmak, işletmek ve bakımını yapmak gibi hizmetler sunuyor.
Elektrikli şarj istasyonlarına odaklanan EVPassport, 200 milyon dolar yatırım aldı

Elektrikli araç sahipleri için şarj altyapı sağlayıcısı EVPassport, 200 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımla birlikte Northleaf Capital, ABD merkezli şirketin kontrol hissesini alarak şirketin yönetimini devraldı.

2020 yılında kurulan şirket, Aaron Fisher ve Hooman Shahidi tarafından faaliyete geçirildi. EVPassport, elektrikli araç sahiplerinin şarj ihtiyaçlarını karşılamak için şarj istasyonlarını kurmak, işletmek ve bakımını yapmak gibi hizmetler sunuyor.

Girişim, şarj istasyonlarını kullanmak isteyen kişilere veya işletmelere uygulama indirme zorunluluğunu ortadan kaldırarak, kullanıcıların sadece bir QR kodunu tarayarak veya kredi kartı bilgilerini girerek şarj işlemini başlatmalarını sağlayan kullanıcı dostu bir yaklaşım benimsiyor. 

Sunduğu çözüm ile birlikte işletmelerin şarj istasyonlarını müşterilerine sunmalarını da kolaylaştıran EVPassport, tüm donanım ve yazılımı tek bir platform üzerinden sağlıyor. Oteller, otoparklar, spor salonları ve hastanelere odaklanan EVPassport'un müşterileri arasında ise Viejas Casino and Resort, National Development, Ace Parking, Nuveen ve Millennium Park Garages yer alıyor.

ABD'nin 35 eyaletinin yanı sıra Kanada ve Meksika'da 5 bin şarj istasyonu ile faaliyet gösteren girişim, önümüzdeki iki yıl içinde 1000 DC şarj istasyonu ve 10 bin ek Seviye 2 şarj istasyonla faaliyet göstermeyi de hedefliyor.

EVPassport, abonelik tabanlı bir hizmet sunuyor ve iş ortaklarına gelir paylaşımı yapma fırsatı sunuyor. EVPassport iş birliği yapan işletmelere, sadece hizmet aboneliği ücreti ödemekle kalmıyor, aynı zamanda bu hizmetten elde edilen gelirin yarısını paylaşma fırsatı da sunuyor.

Bu durum işletmeler için müşterilere elektrikli araç şarj hizmeti sunmanın yanı sıra, bu hizmetten gelen gelirden bir pay almanın bir yolu olarak işlev görüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.