PS Plus aboneleri, PlayStation 5 oyunlarını stream ederek oynayabilecek

Sony tarafından açıklanan bilgilere göre şirket, halihazırda PlayStation 5 oyun konsolu için sunulan oyunların PlayStation 5 konsolunda stream edilerek oynanmasına imkan tanıyacak.
PS Plus aboneleri, PlayStation 5 oyunlarını stream ederek oynayabilecek

Sony'nin PlayStation 5 modellerinin yeni versiyonlarını tanıttığını dün sizlere aktarmıştık. Bu kez ise oyun odaklı bir hamle ile karşımıza çıkan Sony, stream ederek -bulut üzerinden- oyun oynama deneyimini PlayStation 5 oyun konsollarına getirmeye hazırlandığını duyurdu.

Sony tarafından açıklanan bilgilere göre şirket, halihazırda PlayStation 5 oyun konsolu için sunulan oyunların PlayStation 5 konsolunda stream edilerek oynanmasına imkan tanıyacak. Kısacası PlayStation 5 oyunları, oyunu indirmeye gerek kalmadan veya CD'si olmadan da oynanabilecek.

Stream ederek oyun oynama özelliğinin sadece PlayStation'ın ücretli abonelik servisi olan PlayStation Plus Premium aboneleri için kullanıma sunulacağını da ekleyelim. Sony, geçtiğimiz haftalarda PlayStation Plus Premium aboneleri için 100 Sony filminin ücretsiz stream edilerek izlenmesi özelliğini de sunmuştu. 

PlayStation 5 oyunlarının stream edilerek oynanabileceği ile ilgili ilk haberler geçtiğimiz Haziran ayında karşımıza çıkmıştı. Ağustos ayında ise kısıtlı bir kullanıcı grubu ile beta sürecine başlayan Sony, söz konusu özelliği bu ay içinde resmen kullanıma sunacak.

Özelliğin kullanıma sunulması ile birlikte abonelik içinde yer alan Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Horizon Forbidden West, Ghost of Tsushima ve Mortal Kombat 11 gibi önemli oyunların PlayStation 5 oyun konsolunda stream edilerek oynanabileceğini de ekleyelim.

Sadece abonelik sistemi içinde sunduğu oyunlar ile de sınırlı kalmayan Sony, Resident Evil 4, Dead Island 2, Genshin Impact, Fall Guys ve Fortnite gibi oyunların da satın alınıp PlayStation 5 üzerinden stream edilerek oynanabileceğini duyurdu.

Sony'nin bu adımı bulut tabanlı oyun platformları ile rekabet anlamında oldukça önemli. Söz konusu özelliğin ülkemizdeki PlayStation 5 kullanıcıları için kullanıma sunulup sunulmayacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Sony'nin PlayStation Now isimli bir bulut tabanlı oyun hizmeti olduğunu da hatırlatalım. Söz konusu hizmet, bugüne kadar ülkemiz için kullanıma sunulmadı.

Oyun pazarının geleceği olarak görülen bulut tabanlı oyun platformları, her geçen gün daha da popülerleşiyor. Pazarın en önemli oyuncuları arasında yer alan NVIDIA GeForce NOW servisinin Turkcell ve NVIDIA iş birliği ile ülkemizde NVIDIA GeForce NOW powered by GAMEPLUS ismi ile sunulduğunu da daha önce sizlere aktarmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.