Sony, PlayStation 5 modellerinin yeni versiyonlarını tanıttı

PlayStation 5 ve PlayStation 5 Digital Edition'ın yerini alacak olan yeni modeller, eski modellere oranla daha hafif ve daha küçük.
Sony, PlayStation 5 modellerinin yeni versiyonlarını tanıttı

Dünyanın en popüler oyun konsolları arasında yer alan PlayStation 5'in 2020 yılının Haziran ayında tanıtıldığını sizlere aktarmıştık. Sony, aradan geçen 3 yılın ardından PlayStation 5 ailesinin yeni üyelerini (Slim) de tanıttı. Hatırlatmak gerekirse PlayStation 5, çok büyük olması nedeniyle eleştiriler almıştı.

PlayStation 5 ve PlayStation 5 Digital Edition'ın yerini alacak olan yeni modeller, eski modellere oranla daha hafif ve daha küçük. Hatırlatmak gerekirse Sony, bir önceki oyun konsolu olan PlayStation 4 modelinde de benzer bir yol haritası izlemişti.

2013 yılında PlayStation 4 modelini tanıtan Sony, 2016 yılında ise oyun konsolunun daha küçük ve hafif versiyonu olan PlayStation 4 Slim modelini tanıtmıştı. Tanıtılan yeni PlayStation 5 ve PlayStation 5 Digital Edition modellerinin Slim olarak adlandırılmadığını ve beklenen kadar ince ve hafif olmadıklarını da ekleyelim.

Standart PlayStation 5 modelinin bir önceki modele oranla yüzde 30 daha az ses çıkardığını da ekleyelim. Yeni PlayStation 5, ağırlık olarak ise yüzde 24 oranında daha hafif.

Yeni PlayStation 5 modeli çıkarılabilir disk sürücüsü ve 1 TB dahili depolama alanı ile birlikte geliyor. Yeni PlayStation 5 modeli ile birlikte PlayStation oyun konsollarına ilk kez çıkarılabilir disk sürücü eklenmiş oldu. Söz konusu disk sürücüsü kullanılmadığı zamanlarda PlayStation 5'ten çıkartılabiliyor. Çıkarılan disk sürücüsünün yeri ise bir yan panel ile kapatılabiliyor.

PlayStation 5 Digital Edition modeline sonradan çıkarılabilir disk sürücüsü eklenebileceğini de paylaşalım. Çıkarılabilir disk sürücüsünün fiyatı ise 80 dolar. Kasım ayında satışa sunulacak olan yeni PlayStation 5 modellerinin fiyatı ise standart PlayStation 5 için 499 dolar, PlayStation 5 Digital Edition için ise 449 dolar. Söz konusu fiyatların ABD için geçerli olduğunu şu an için Türkiye fiyatlarının açıklanmadığını da ekleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.