Apple'ın Mac satışları, yılın 3. çeyreğinde yüzde 23'ten fazla düşüş yaşadı

Apple yüzde 23 ila 29 arasında düşüş yaşayarak 3. çeyrekte en çok kayıp yaşayan firma olarak öne çıkıyor. 
Apple'ın Mac satışları, yılın 3. çeyreğinde yüzde 23'ten fazla düşüş yaşadı

2023'ün ilk çeyreğinde, dünya genelinde bilgisayar satışlarının yüzde 29 ila 33 arasında düştüğünü sizlere aktarmıştık. 2023'ün 3. çeyreğinde PC sevkiyatlarındaki düşüş yavaşlarken, Apple yüzde 23'ten fazla düşüş gösterdi. IDCGartner ve Canalys raporlarında yer alan verilere göre, bir süredir PC şirketlerinin yaşamakta olduğu sıkışma yerini daha olumlu bir tabloya bırakıyor. 

Her ne kadar sevkiyatlar hala yüzde 7 ila yüzde 9 arasında düşüş gösterse de; şimdiye kadar görülmekte olan düşüş yavaşlıyor. Öte yandan Apple yüzde 23 ila yüzde 29 arasında düşüş yaşayarak 3. çeyreğin en çok kayıp yaşayan firması olarak öne çıkıyor. 

IDC verilerine göre pazarda yıldan yıla yüzde 7.6 düşüş yaşandı ve 68.2 milyon PC sevkiyatı gerçekleşti. Gartner, pazarda yıldan yıla yüzde 9 düşüş ile 64.3 milyon cihaz sevkiyatı olduğunu belirtirken, Canalys, pazarda yüzde 7 düşüş ile 65.6 milyon cihaz sevkiyatı gerçekleştiğini ifade ediyor.

Üreticilere bakıldığında ise diğerlerine kıyasla Apple'ın büyük bir düşüş içerisinde olduğu görülmekte. IDC söz konusu düşüşü yüzde -23.1 olarak bildirirken, Gartner yüzde -24.2, Canalys ise yüzde -29.1 olarak belirtmekte. Çift haneli düşüş yaşayan bir diğer firma ise sırasıyla yüzde -10.7,  yüzde -11.5 ve yüzde -10.7 ile Asus. Buna ek olarak Dell'in IDC ve Canalys'e göre yüzde -14.3, Gartner'a göre yüzde -14.2 düşüş gösterdiğini belirtmekte de fayda var. 

Bununla beraber pozitif sonuçlara sahip tek şirket HP olarak karşımıza çıkıyor. IDC ve Garner, HP'nin yüzde 6.4 artış gösterdiğini ifade ediyor. Canalys'e göre bu artış yüzde 6.5 seviyesinde. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.