Google Meet, görüntülü grup sohbetlerine 1080p desteği ekledi

1080p desteği için Full HD veya daha iyi web kamerasına sahip katılımcıların, katılım ekranında otomatik olarak belirecek bir istemi kabul etmesi gerekecek.
Google Meet, görüntülü grup sohbetlerine 1080p desteği ekledi

Bu yılın başlarında birebir görüntülü sohbetler için 1080p desteğini yayına alan Google Meet, şimdi de bu desteği grup sohbetleri için sunmaya başladı. Bu çözünürlükte dahili veya harici bir kameranız varsa, toplantıya girmeden önce bu yüksek akış kalitesini açmanız istenecek. Özellik varsayılan olarak kapalı halde gelecek. 

Yeni özelliği kullanmak için Full HD veya daha iyi web kamerasına sahip katılımcıların, katılım ekranında otomatik olarak belirecek bir istemi kabul ederek bu özelliği açmaları gerekecek.

Bu özellik etkinleştirildikten sonra, açık olduğunu onaylamak için video kutusunun sağ üst kısmında bir 1080p simgesi görünecek. Etkinleştirilmiş kullanıcı sabitlenmişse veya izleyicinin daha yüksek çözünürlüklü videoyu görebilecek kadar büyük bir ekranı varsa toplantıdaki kişiler daha yüksek kaliteli videoyu görüntüleyebilecekler.

Yüksek kaliteli video gönderme ve alma ayarları web üzerinde Ayarlar > Video yolu izlenerek ayarlanabilecek. Eğer ağ bant genişliği daralırsa Google Meet kaliteyi otomatik olarak ayarlayacak.

Bu özellik Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Standard, Enterprise Starter, Enterprise Plus, Education Plus ve Teaching and Learning Upgrade'in yanı sıra Workspace Individual aboneleri tarafından da kullanılabilir halde. Ancak kişisel Google hesabı olanlar ne yazık ki grup sohbetlerinde 1080p desteğinden henüz yararlanamıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.