Apple, OLED ekranlı iPad Air ve iPad mini üzerinde çalışıyor

Apple, iPad ailesinin uygun fiyatlı üyeleri arasında yer alan iPad Air ve iPad mini modellerinin yeni versiyonları üzerinde çalışıyor.
Apple, OLED ekranlı iPad Air ve iPad mini üzerinde çalışıyor

Yenilenen iPad Pro modellerinin 2024 yılında tanıtılabileceğini geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Araştırma firması Omdia tarafından aktarılan yeni bilgilere göre Apple, iPad ailesinin uygun fiyatlı üyeleri arasında yer alan iPad Air ve iPad mini modellerinin yeni versiyonları üzerinde de çalışıyor.

Halihazırda IPS ekran paneli kullanan iPad Pro ailesinin yeni versiyon ile birlikte OLED ekran paneline geçiş yapması bekleniyor. Omdia raporundaki bilgilere göre Apple, OLED ekran panellerini yeni iPad Air ve iPad mini modelleri için de getirmek istiyor.

Apple yeni iPad Air ve iPad mini modelleri üzerinde çalışmaya başlamış olsa da, bu modellerin yakın zamanda karşımıza çıkmayacağını da ekleyelim. Yayınlanan raporlara göre OLED ekran panelli yeni iPad Air ve iPad mini modellerinin 2026 yılında satışa sunulması bekleniyor.

Apple, söz konusu OLED paneller için LG ve Samsung ile iş birliğine gidecek. Apple'ın OLED ekranlar kullanmak için LG ve Samsung ile anlaşabileceğiniz 2015 yılında sizlere aktarmıştık

Önümüzdeki yıl OLED ekran ile karşımıza çıkacak olan yeni iPad Pro, tasarım anlamında önemli değişikliklere sahip olacak. Hatırlatmak gerekirse iPad Pro modeli ilk olarak 2018 yılında tanıtılmıştı. Aradan geçen 5 yılın ardından tasarım anlamında büyük bir değişiklik yaşamayan iPad Pro, yeni jenerasyonu ile beklenen tasarım güncellemesine kavuşacak. Daha büyük bir OLED ekran kullanacak olan iPad Pro, gücünü Apple tarafından geliştirilen M3 çipinden alacak. iPad ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.