Yenilenen iPad Pro, 2024 yılında tanıtılabilir

2024 yılında karşımıza çıkacak olan iPad Pro modelinin tasarım anlamında önemli bir değişiklik yaşaması planlanıyor.
Yenilenen iPad Pro, 2024 yılında tanıtılabilir

Geçtiğimiz haftalarda 3. finansal çeyrek ile ilgili detayları paylaşan Apple, iPad satışlarının bir önceki çeyreğe oranla yüzde 20 azaldığını açıklamıştı. iPad satılarındaki düşüşe son vermek isteyen Apple, iPad Pro modeli için büyük bir güncelleme üzerinde çalışıyor.

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, yenilenen iPad Pro modelini önümüzdeki yıl tanıtacak. 2024 yılında karşımıza çıkacak olan iPad Pro modelinin tasarım anlamında önemli bir değişiklik yaşaması planlanıyor.

Hatırlatmak gerekirse ilk olarak 2016 yılında karşımıza çıkan iPad Pro ailesi, 2018 yılında tanıtılan 3. nesil ile büyük bir tasarım değişikliği yaşamıştı. Önümüzdeki yıl tanıtılacak olan iPad Pro'nun da tıpkı 2018 yılında tanıtılan model gibi büyük bir tasarım değişikliği yaşaması bekleniyor.

Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre yenilenen iPad Pro ailesi, 11 ve 13 inç ekran büyüklüklerine sahip olan iki model sunacak. Hatırlatmak gerekirse büyük ekranlı iPad Pro modelinin ekran büyüklüğü 12,9 inçti. Yenilenen tasarım değişikliği ile 12,9 inçlik iPad Pro'nun ekranı 13 inç olacak.

Her iki modelin de ekran paneli OLED olarak güncellenecek. Mevcut iPad Pro modellerine baktığımızda 11 inçlik iPad Pro modelinin LED, 12,9 inçlik iPad Pro modelinin ise mini-LED ekran paneli kullandığını görüyoruz. Yeni iPad Pro modelleri ile ilgili bir diğer önemli detay ise işlemci tarafında.

Yeni iPad Pro modellerinin güçlerini Apple tarafından üretilen M3 işlemcisinden almaları bekleniyor. Hatırlatmak gerekirse M3 işlemcisinden bu yıl içinde tanıtılması da bekleniyor. Yenilenecek bir diğer ürün ise iPad Pro modeli ile birlikte kullanıma sunulan Magic Keyboard olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.