Google Assistant, Bard desteğiyle yapay zeka özelliklerine kavuşuyor

Google, Bard'ın üretimsel muhakeme yetenekleri ile Assistant'ın kişiselleştirilmiş desteğini bir araya getiriyor.
Google Assistant, Bard desteğiyle yapay zeka özelliklerine kavuşuyor

Google, dün gerçekleşen Made by Google etkinliğinde yapay zeka destekli chatbot BardGoogle Assistant'a entegre edeceğini açıkladı. Şirket, Bard'ın üretimsel muhakeme yeteneklerini Google Assistant'ın kişiselleştirilmiş yardım desteğini bir araya getiriyor. Böylece kullanıcılar, bağlamsal olarak farkındalık içeren yanıtlara kavuşuyor. İlk olarak bu yaz aylarında gündeme gelen bu yeniliğin önümüzdeki aylarda kullanıcıların ilgisine sunulması planlanıyor.

Yakın zamanda üretimsel yapay zeka özelliklerine kavuşan Alexa'nın ardından Bard destekli Assistant da benzer şekilde daha kişiselleştirilmiş bir yardımcı olma hedefinde. Bu sayede genellikle akıllı telefonlarda gördüğümüz akıllı asistanların kapasitesini aşmayı planlıyor. 

Google'ın paylaştığı bilgilere göre seyahat planlama, e-posta arama, alışveriş listesi hazırlama ve mesaj gönderme gibi görevlere yardımcı olabilir. Ürün ile metin, ses ve görseller üzerinden etkileşime girmeniz de mümkün. Alıştığımız Google Assistant'a kıyasla daha konuşmaya dayalı ve daha bağlamsal bilgiler sunulduğunu görebilirsiniz. 

Google Assistant / Bard'ın Başkan Yardımcısı Sissie Hsiao, etkinlikte Bard destekli Assistant'ın kullanım örneklerini de paylaştı. Hsiao'nun aktardıklarına göre köpeğinizle gerçekleştirdiğiniz bir doğa yürüyüşü esnasında bir yol ayrımına geldiğinizde, bir fotoğraf çekip "Bir grup insan ve küçük bir köpek için hangi yolu önerirsin?" diye hangi yolu seçeceğinizi Bard destekli Assistant'a sorabilirsiniz. Ayrıca Bard destekli Assistant'ın Gmail ve Google Drive dahil olmak üzere tüm Google uygulamalarını kolaylıkla kullanacağını da belirtelim. Böylece Assistant'tan bu hafta kaçırdığınız önemli e-postalara dair sizi bilgilendirmesini isteyebilirsiniz. 

Bu yeni özellik, Bard'ın yakın zamanda yayına aldığı yeni güncelleme kapsamında hayata geçiyor. Hatırlarsanız Bard, son güncelleme ile Google uygulama ve hizmetleriyle entegrasyon kazanırken, Google Lens ile resim yükleme, yanıtlarda arama, görselleri alma ve Bard'ın yanıtlarını değiştirme gibi özelliklere kavuşmuştu. 

Şu an için erken aşama geliştirme süreçlerinde olan özellik, yakında test kullanıcılarının ilgisine sunulacak. Özelliğin önümüzdeki aylarda Pixel 8 ve Pixel 8 Pro'da yerini alması bekleniyor. Bard destekli Google Assistant, ilerleyen dönemde ise Android ve iOS sürümlerinde kendini gösterecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.