Amazon, donanım ve servisler etkinliğinde neler tanıttı?

Etkinlikte tanıtılanlar arasında Alexa için sunulan üretimsel yapay zeka özelliği, Amazon Echo Show 8, Echo Hub ve Echo Frames gibi pek çok önemli yenilik yer alıyor.
Amazon, donanım ve servisler etkinliğinde neler tanıttı?

Teknoloji ve e-ticaret dünyasının en önemli markaları arasında yer alan Amazon'un her yıl Eylül ayında yeni donanım ürünlerini tanıttığını geçtiğimiz dönemde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Amazon'un merakla beklenen donanım ve servisler etkinliği 20 Eylül tarihinde gerçekleşti.

Etkinlikte tanıtılan ürünler arasında Alexa için sunulan yeni yapay zeka özellikleri, Amazon Echo Show 8, Echo Pop Kids, Echo Hub ve Echo Frames gibi pek çok önemli yenilik yer alıyor. Bu haberimizde ise Amazon'un tanıttığı ürünlere yakından bakıyoruz.

Alexa'nın üretimsel yapay zeka özellikleri

Donanım ağırlıklı bir etkinlik olsa da günün yıldızı 2023 yılına damgasını vuran üretimsel yapay zeka oldu. Amazon, gerçekleştirdiği etkinlikte sesli asistanı olan Alexa için üretimsel yapay zeka destekli yeni bir kullanım modu sunduğunu duyurdu. Amazon tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, üretimsel yapay zeka teknolojisi ile birlikte Alexa için sohbet modu geliştirdi.

Bu moda geçiş yapıldığında her cümlenizin başında "Alexa" demeden Alexa ile sohbet edebileceksiniz. Söz konusu özelliğin Echo cihazlar ile birlikte kullanılabileceğini ve yakın zamanda ABD'deki kullanıcılar için ücretsiz olarak sunulacağını da ekleyelim.

Echo Hub

Amazon'un yeni ürünü olan Echo Hub, temelinde duvara monte edilen akıllı bir ekran. Amazon tarafından aktarılan bilgilere göre Echo Hub, akıllı ev paneli olarak kullanılabilecek. Kısacası Echo Hub ile birlikte evinizdeki akıllı ev ürünlerini kontrol edebileceksiniz. 8 inçlik bir ekran ve Alexa desteği ile gelen Echo Hub, 140 binden fazla akıllı ev cihazını da destekliyor. Echo Hub modelinin fiyatı ise 180 dolar.

Echo Frames

Temelde Alexa destekli akıllı bir gözlük olarak kullanılabilen Echo Frames, ilk olarak 2019 yılında karşımıza çıkmıştı. Dün gerçekleşen etkinlikte ise Echo Frames'in yenilenen versiyonu tanıtıldı. Bir önceki modele kıyasla yüzde 15 oranında incelen yeni Echo Frames, 6 saate varan bir pil performansı da sunuyor. Ses performansı anlamında da gelişen Echo Frames'in fiyatı ise 270 dolar.

Echo Show 8

Echo Show ailesinin yeni modeli olarak karşımıza Amazon Echo Show 8, Alexa destekli akıllı bir ekran olarak ön plana çıkıyor. Yenilenen ekran, kamera ve mikrofon ile daha başarılı bir deneyim sunmayı hedefleyen Amazon Echo Show 8, uzamsal ses (Spatial audio) özelliğine de sahip durumda.

Amazon Echo Show 8'in dinamik bir arayüz ile yenilendiğini de ekleyelim. Önümüzdeki Ekim ayında satışa sunulacak olan Amazon Echo Show 8 modelinin fiyatı ise 150 dolar.

Echo Pop Kids

Echo ailesinin çocuklar için geliştirilen ürünü olarak karşımıza çıkan Echo Pop Kids'in yeni versiyonu da etkinlikte tanıtılan ürünler arasında bulunuyor. Yeni Echo Pop Kids, Marvel’s Avengers ve Disney Princess olmak üzere iki farklı tasarıma sahip. Tıpkı diğer Echo modelleri gibi Alexa destekli olan yeni Echo Pop Kids'in fiyatı ise 49 dolar.

Ring ve Blink güvenlik kameraları

Ring ve Blink aileleri ile birlikte ev güvenliğine odaklanan Amazon, yeni modeller ile karşımıza çıktı. 180 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olan Ring Stick Up Cam Pro, hem evinizin içinde hem de dış mekanlarda kullanabileceğiniz akıllı bir kamera olarak ön plana çıkıyor. Ring Stick Up Cam Pro modeli 3 boyutlu hareket algılama özelliğine de sahip.

Güvenlik kameralarına odaklanan Blink'in yeni ürünleri de dün tanıtıldı. Tanıtılan Sync Module Pro isimli model ile birlikte Blink Outdoor 4 güvenlik kamerasının menzilinin artırılması hedefleniyor. 

Eye Gaze ve harita görünümü

Amazon, gerçekleştirdiği etkinlikte Echo cihazları için çeşitli erişilebilirlik özellikleri de sundu. En çok dikkat çeken özelliklerden biri ise hareket kabiliyeti veya konuşma engelli kişilerin yalnızca gözlerini kullanarak önceden ayarlanmış eylemleri gerçekleştirmesine olanak tanıyan Eye Gaze isimli özellik. Eye Gaze özelliği Fire Max 11 tablet modeli ile kullanılabiliyor.

Amazon tarafından sunulan bir diğer önemli özellik ise harita görünümü olarak karşımıza çıkıyor. Bu özellik akıllı telefonunuzu kullanarak evinizin dijital bir haritasını oluşturmanıza imkan sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.