Visa, üretimsel yapay zeka şirketlerine 100 milyon dolar yatırım yapacak

Visa, üretimsel yapay zeka teknolojileri ve uygulamaları geliştiren şirketlere 100 milyon dolar yatırım yapmayı planladığını duyurdu.
Visa, üretimsel yapay zeka şirketlerine 100 milyon dolar yatırım yapacak

Ödeme devlerinden Visa, üretimsel yapay zeka teknolojileri ve uygulamaları geliştiren şirketlere 100 milyon dolar yatırım yapmayı planladığını duyurdu. Söz konusu yatırımlar, şirketin 16 yıllık global kurumsal yatırım kolu olan Visa Ventures aracılığıyla yapılacak.

Üretimsel yapay zeka, metin istemleri verildiğinde metin, görüntü veya diğer içerikleri oluşturmak için mevcut verilerin büyük setleri üzerinde eğitilmiş yapay zekanın yeni ortaya çıkan bir alt kümesi olarak tanımlanabilir. Visa da bu alanda 1993 yılından beri öncü olduğunu iddia ediyor. Şirket, söz konusu yatırımların da ödemelerde inovasyonu teşvik etmek, iş ortakları ve müşteriler için değer yaratmak, global ticareti etkinleştirmek ve güçlendirmek için yapay zekayı kullanma amacıyla yapılacağı belirtiliyor. Yani aslında Visa'nın iş modelinin bir uzantısı olarak bu yatırımlar gerçekleşecek.

Söz konusu yatırımlarla ilgili olarak Visa'nın ürün ve strateji müdürü Jack Forestell, "Şimdiye kadar üretimsel yapay zekanın büyük bir kısmı görevlere ve içerik oluşturmaya odaklanmış olsa da bu teknoloji yakında yalnızca yaşama ve çalışma şeklimizi yeniden şekillendirmekle kalmayacak, aynı zamanda ticareti de anlamamız gereken şekillerde anlamlı bir şekilde değiştirecek" dedi.

Visa Ventures başkanı David Rolf ise üretimsel yapay zekanın "zamanımızın en dönüştürücü teknolojilerinden biri olma" potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Son olarak Visa'nın özellikle ticaret, ödemeler ve fintech alanlarındaki gerçek sorunları çözmek için üretimsel yapay zekayı kullanan şirketleri desteklemek istediğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.