Meta, yapay zekasını eğitmek için herkese açık Instagram ve Facebook gönderilerini kullanıyor

Meta, yapay zekayı eğitmek için kullanılan gönderilerin hem metin hem de fotoğrafları içerdiğini; ancak özel gönderilere dokunulmadığını belirtti.
Meta, yapay zekasını eğitmek için herkese açık Instagram ve Facebook gönderilerini kullanıyor

Meta, yapay zekasını eğitmek için herkese açık Facebook ve Instagram fotoğraflarını kullandığını açıkladı. Meta'nın global ilişkiler başkanı Nick Clegg, Reuters'a verdiği bir demeçte, yeni yapay zekayı eğitmek için kullanılan gönderilerin hem metin hem de fotoğrafları içerdiğini; ancak yalnızca arkadaşlar ve aile ile paylaşılanlar gibi özel gönderilere dokunulmadığını söyledi.

Nick Clegg, Meta'nın özel ayrıntıları yapay zeka tarafından kullanılan halka açık veri kümelerinden hariç tutmak için bazı önlemleri olduğunu söylese de bu önlemlerin ne olduğundan bahsedilmedi. Bu arada hemen belirtelim; Meta, yeni modeli eğitmek için platformlarındaki özel mesajları kullanmıyor. Kişisel bilgilerin büyük bir çoğunluğu bu süreçte dışarıda tutuluyor.

Meta, sanal asistanı Meta AI'ı kısa bir süre önce beta sürümde kullanıma sundu. Meta AI, Llama 2 adlı yapay zeka dil modeli ve Emu adlı bir metinden görüntüye modeli kullanılarak oluşturuldu. Bu modellerin her ikisinin de Instagram ve Facebook gönderileri kullanılarak eğitildiği iddia edildi. 

Nick Clegg'in söylediklerine göre Meta, bazı kişilerin telif hakkıyla korunan içerikle yapay zeka eğitiminin adil kullanım olup olmadığına yasal olarak itiraz etmesini bekliyor. Meta'nın politikalarına göre Facebook ve Instagram kullanıcıları, başkasının fikri mülkiyet haklarını ihlal etmediği sürece yayınladıkları içeriğin sahibi, o yüzden böyle davaların açılması da hiç kimseyi şaşırtmayacaktır. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.