Amazon, üretimsel yapay zeka hizmeti Bedrock'ı kullanıma sundu

Bedrock, AWS müşterilerinin üretimsel yapay zeka modellerinin üzerine uygulamalar inşa etmelerine ve bunları kendi verileriyle özelleştirmelerine olanak tanıyor.
Amazon, üretimsel yapay zeka hizmeti Bedrock'ı kullanıma sundu

Yapay zeka savaşlarında teknoloji devleri başı çekmeye devam ediyor. Bu kapsamda ortaya çıkan rekabetten pay almak isteyen şirketlerden Amazon'un da Bedrock ile yapay zeka yarışına adım atacağını daha önce sizlere aktarmıştık. Amazon şimdi ise, Bedrock'ın genel kullanıma açıldığını duyurdu.

Bedrock, AWS müşterilerinin üretimsel yapay zeka modellerinin üzerine uygulamalar inşa etmelerine ve bunları kendi verileriyle özelleştirmelerine olanak tanıyor. Markalar ve geliştiriciler bu modellerden yararlanarak seyahat rezervasyonu, envanter yönetimi ve sigorta taleplerinin işleme konulması gibi görevleri otomatik olarak yerine getiren yapay zeka aracıları da oluşturabiliyor.

Bedrock'ta bulunan üçüncü taraf modeller arasında AI21 Labs'ın Jurassic-2 ailesi yer alıyor. Jurassic-2 ailesi çok dilli yapısıyla dikkat çekerken, İspanyolca, Fransızca, Almanca, Portekizce, İtalyanca ve Hollanda dilinde metin üretebiliyor. Anthropic'in Bedrock'taki modeli Claude ise birbirinden farklı konuşma ve metin işleme görevlerini tamamlayabiliyor. Ayrıca Stability AI'ın Bedrock'ta barındırılan metinden görüntüye model paketi ile kullanıcılar Stable Diffusion'dan da  faydalanarak görüntüler, logolar ve grafik tasarımlar oluşturabilecek. 

Amazon, önümüzdeki haftalarda Meta'nın açık kaynaklı büyük dil modeli Llama 2'nin Bedrock'a geleceğini ve AI21 Labs, Anthropic, Cohere ve Stability AI modellerine katılacağını söylüyor.

Amazon, ayrıca arama ve kişiselleştirme uygulamalarını güçlendirmek için metni "embeddings" adı verilen sayısal temsillere dönüştüren birinci taraf bir model olan Titan Embeddings modelinin kullanıma sunulduğunu da duyurdu. Titan Embeddings modeli yaklaşık 25 dili ve OpenAI'ın en son embeddings modeli ile aynı uzunlukta 8.192 token'a (yaklaşık 6 bin kelimeye eşdeğer) kadar metin parçalarını destekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.