Dubai Islamic Bank, TOM Şirketler Grubu’nun azınlık hissedarı oluyor

TOM Şirketler Grubu, T.O.M. Katılım Bankası A.Ş., TOM Pay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. ve TOM Finansman A.Ş. iştiraklerinden oluşuyor.
Dubai Islamic Bank, TOM Şirketler Grubu’nun azınlık hissedarı oluyor

Dubai Islamic Bank PJSC (DIB), T.O.M. Katılım Bankası A.Ş.'yi de bünyesinde barındıran TOM Şirketler Grubu'nun azınlık hissedarı oluyor. Aydın Grup hissedarları tarafından kurulan TOM Şirketler Grubu, T.O.M. Katılım Bankası A.Ş., TOM Pay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. ve TOM Finansman A.Ş. iştiraklerinden oluşuyor.

Yakın kaynaklardan aldığımız bilgilere göre ise şirketin değerlemesi yaklaşık 600 milyon dolar olarak belirlenmiş.

DIB'nin pazara giriş stratejisi, dijital alanda kurulmuş entegre, kapsamlı bir finansal hizmetler grubu olan TOM Şirketler Grubu'nun önemli bir azınlık hissesinin satın alınmasından oluşuyor. DIB, 12 ay içinde hisse oranını yüzde 25'e çıkarma opsiyonuyla birlikte TOM Şirketler Grubu'nun yüzde 20 hissesinin sahibi olacak.

DIB Group CEO'su Dr. Adnan Chilwan, dijital bir finans grubuna yatırım yaparak Türk bankacılık sektörüne giriyor olmalarının, sürekli gelişen bir pazar ortamına yönelik dinamik yaklaşımlarını temsil ettiğini; Türkiye ve diğer pazarlardaki dijital bankacılık ve bankacılık dışı segmentler de dahil olmak üzere topluma finansal hizmetler sağlama çabalarını artıracak bu anlaşmanın, diğer önemli stratejik pazarlarda daha fazla girişim için zemin hazırlayacağına inandıklarını söyledi.

Dr. Adnan Chilwan, pazar dinamikleri, dijital bankacılık ve finansal teknoloji sektöründe öngördükleri fırsatlar göz önüne alındığında, Türkiye'nin büyüme stratejilerinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

TOM Şirketler Grubu CEO'su Onur Özkan ise şunları söyledi: “TOM Şirketler Grubu’nun yolculuğunun henüz başında yaptığımız bu cesaret verici ortaklık, grubumuzun müşterilerine uygun fiyatlı finansal hizmetler sağlama misyonuyla doğru yolda ilerlediğini gösteriyor. Aydın Grubu çatısı altında kurulan TOM Şirketler Grubu ile finansal hizmetlere erişimi artırıp, kapsayıcılığı geleneksel bankacılık sisteminin ötesinde yaygınlaştırmayı ve dijital katılım bankacılığında bölgesel ve küresel bir lider haline getirmeyi umuyoruz. DIB'nin, Türkiye'nin potansiyelini ve TOM Şirketler Grubu'nun büyümesine katkıda bulunan geniş ekibimizi görerek, dijital bankacılık alanındaki ilk girişimlerimize ilgi göstermesi, bizim için gurur verici. Küresel ölçekte lider ve yenilikçi bir dijital banka olma vizyonumuzla uyumlu olarak bu alanda daha fazla yatırım yapma konusunda kararlılıkla ilerleyeceğiz.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.