Ön satış gerçekleştiren Paribu'nun Beşiktaş Token'ına dair detaylar

Ön satışın başlamasıyla kilitsiz token'lar saniyeler içinde tükendi. Kilitli token'lar ise yüksek taleple karşı karşıya kaldı.
Ön satış gerçekleştiren Paribu'nun Beşiktaş Token'ına dair detaylar

Geçen yıl Fenerbahçe Token'ın hayata geçmesinde önemli bir rol oynayan Paribu, şimdi de Beşiktaş Token ile gündemde. Paribu ve Beşiktaş JK, Beşiktaş Token’ı hayata geçirmek için anlaştı. Bugün Beşiktaş JK Başkanı Ahmet Nur Çebi, Paribu CEO’su Yasin Oral, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Kongre Üyesi Barış Dillioğlu ve Paribu Ürün Yöneticisi Mert Altaç'ın katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında Beşiktaş Token bugün Paribu’da ön satışa açıldı. Ön satışın başlamasıyla kilitsiz token'lar saniyeler içinde tükendi. Kilitli token'lar ise yüksek taleple karşı karşıya kaldı. Beşiktaş taraftarları, Beşiktaş Token sayesinde kulüplerine doğrudan katkıda bulunma imkanı elde edecek. 

Beşiktaş JK Başkanı Ahmet Nur Çebi, sürecin uzun sürmesiyle ilgili olarak durgun ve düşük piyasa şartlarını hatırlatırken, güvenilir bir partner ile ilerlemek istediklerini ifade etti. Yasin Oral ise Beşiktaş Token'ı kastederek bunun uzun vadeli, 10 yıllık bir proje olduğunu 10 yıl boyunca kulübe gelir sağlaması hedefinin bulunduğunu dile getirdi. 

Beşiktaş JK Başkanı Ahmet Nur Çebi açıklamasında şu ifadelere yerdi: 

“Camiamız bunu bekliyordu, biz de doğru zaman ve doğru iş birliğini bekliyor ve araştırıyorduk. En önemli kaygımız, taraftarlarımızın ve token ürünümüze teveccüh gösterecek insanların zarar görmemesi için yeterli koşulların oluşmaması; kendimizce güvenilir bir partner bulamamamızdı. Özellikle bu yeni alanda en çok ihtiyaç duyulan şey güvendir ve biz, milyonlarca taraftarın sorumluluğunu taşıyan bir kurumuz. Açıkçası 120 yıllık kültürümüze uygun bir sorumluluk üstlendik ve en sağlıklı ortamın oluşmasını bekledik. Paribu, teminat mektubu başta; tüm yasal ve mali sorumluluklarını ortaya koydu. Paribu’yu da etraflıca araştırdık. Sektörün öncü firmalarından biri ve taraftar token’larını ilk listeleyen, bu alanda en yüksek hacme ve yaygın kullanıma sahip olan ve daha önce de bu alanda proje üretmiş bir şirket.” 

Beşiktaş Token detayları

Beşiktaş Token, Ethereum altyapısı kullanılarak ERC-20 standartları ile oluşturuldu. ERC-20 standartları ile oluşturulmuş kripto varlıklar, sıcak ve soğuk olmak üzere tüm kripto varlık cüzdanlarında güvenle saklanabiliyor. 

Ön satışta kilitli ve kilitsiz token seçeneklerinin bulunmakta. Bu noktada kilitli token’ların ilk 8 ay işleme açık olmayacağını belirtelim. Bu süre tamamlandığında ise sahip olunan miktarın her ay 12’de biri açılacak.

Whitepaper'da yer alan bilgilere göre; Beşiktaş Token’ın maksimum arzı 50.000.000 adet ile sınırlı. Arzın tamamı dolaşıma dahil olduktan sonra yeni bir Beşiktaş Token üretimi söz konusu olmayacak. 5 milyon 500 bin adet token bugün satışa çıkıyor. Kilitsiz token arzı 500 bin adet, kilitli token arzı ise 5 milyon olarak konumlanıyor.  

Beşiktaş Token sahiplerine sunulacak ayrıcalıklar 

Beşiktaş Token ile taraftarlar, kulübün düzenlediği oylamalara katılarak karar alma süreçlerinde söz sahibi olabilecek. Bunun yanı sıra, sporcularla ve Beşiktaş ailesinin önde gelen isimleriyle bir araya gelebilecekleri buluşmalara ve Beşiktaş Token sahiplerine özel etkinliklere katılma imkanı bulacaklar.

Whitepaper'da paylaşılan bilgilere göre, token sahipleri, tahsis edilmiş her iki tesiste de yer alacak özel tribünde maç izleme imkanı sunulacak. Listlenen ayrıcalıklar arasında özel ağırlama paketleri ile maç izleme imkanı, özel kurgulanmış stat turuna katılım, özel kurgulanmış tesis turuna katılım, antrenman izleme ve takım ile tanışma, deplasman maçlarında takım ile seyahat etme, öncelikli bilet alım hakları, özel tribünde maç izleme imkanı yer alıyor. 

Ayrıca kulüp başkanı, yönetim kurulu, sporcular ile tanışma, imza törenlerine katılım, yapılacak anketlere katılarak kararlara etki etme gibi ayrıcalıklar da sunulmakta. 

Whitepaper'da kulübün herhangi bir taahhütte bulunmamakla birlikte, bu belirlenen ancak bunlarla sınırlı olmayan faydaları Beşiktaş Token sahiplerine sunmak için gerekli tüm gayreti göstereceği ifade ediliyor. 

Beşiktaş Token alım süreci

Paribu’da hesabı bulunan kullanıcılar, hesabındaki TL bakiyesi yeterli olduğu takdirde 26 Eylül itibarıyla Beşiktaş Token için talepte bulunabilecek.

Konuyla ilgili detaylı bilgi için Paribu'yu ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.