Getty'den üretimsel yapay zeka aracı: Generative AI by Getty

Kullanıcılarının yapay zeka teknolojisi ile birlikte görseller üretebilmelerine odaklanan Getty Images, Generative AI by Getty isimli yapay zeka aracını kullanıma sundu.
Getty'den üretimsel yapay zeka aracı: Generative AI by Getty

2023 yılına damgasını vuran yapay zeka çözümleri, teknoloji dünyasının her alanında karşımıza çıkmaya devam ediyor. Günümüzün en önemli stok fotoğraf servisleri arasında yer alan Getty Images, üretimsel yapay zeka odaklı yeni özelliğini kullanıma sunduğunu duyurdu. 

Kullanıcılarının yapay zeka teknolojisi ile birlikte görseller üretebilmelerine odaklanan Getty Images, Generative AI by Getty isimli yapay zeka aracını kullanıma sundu. Generative AI by Getty aracı, kullanıcıların yapay zeka ile birlikte Getty Images içinde yer alan stok fotoğraflardan yeni görseller oluşturmasını sağlıyor.

Generative AI by Getty aracının sadece Getty Images içinde yer alan stok fotoğraflarla eğitildiğini de ekleyelim. Getty Images içinde 477 milyondan fazla içerik yer alıyor. Şirket, Generative AI by Getty aracının eğitilmesi ve geliştirilmesi için kullanılan kullanılan görsellerin sahiplerine telif ücreti de ödeyecek.

Getty, yeni yapay zeka aracını hayata geçirebilmek için Nvidia ile iş birliğine gitti. Generative AI by Getty, gücünü Nvidia'nın Edify modelinden alıyor. Tıpkı diğer üretimsel yapay zeka çözümleri gibi çalışan Generative AI by Getty, yazılı promptlar yardımı ile kullanılabilir.

Generative AI by Getty aracının Getty Images içinde yer alan görsellerle eğitildiği için ortaya çıkan görsellerin tamamen telifsiz olduklarını da aktaralım. İlerleyen dönemde Generative AI by Getty aracı ile oluşturulacak görsellerin sık sık karşımıza çıkması sürpriz olmayacaktır. Yapay zeka ile görsel oluşturma araçları her geçen gün daha da popülerleşiyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.