Reddit, iyi gönderiler için kullanıcılarına ödeme yapmaya başlayacak

Reddit, Contributor Program kapsamında kullanıcıların Reddit altınlarını gerçek paraya çevirmelerine izin vereceğini açıkladı.
Reddit, iyi gönderiler için kullanıcılarına ödeme yapmaya başlayacak

Reddit, kullanıcılara internet puanları karşılığında gerçek para veren bir katılımcı programı olan Contributor Programduyurdu. Şirket, bu program kapsamında kullanıcıların Reddit altınlarını gerçek paraya çevirmelerine izin vereceğini açıkladı; aynı zamanda kullanıcıların beğendikleri gönderiler veya paylaşımlar için ekstra takdir göstermelerine olanak tanıyan eski Reddit Gold sisteminin yerine geçecek olan sistemle ilgili ayrıntıları da paylaştı.

Yeni altın sistemi kapsamında, altın satın alabilmek için mobilde bir upvote düğmesine uzun basılabilecek. Reddit altın vermek için altı farklı satın alma seçeneği sunacak; minimum bir altın almak için 1,99 dolar, maksimum 25 altın için ise 49 dolar ödenecek. Altını verdikten sonra, yorumun veya gönderinin yanında Reddit'in "golden upvote" olarak adlandırdığı kısmı görmek mümkün olacak. 

Contributor Program ödemeleri süreci

Standart katılımcı katmanında, kazandığınız her altın için 90 sent alacaksınız. Ancak para kazanabilmek için 12 aylık bir süre içinde en az 10 altın kazanmış ve 100 ila 4 bin 999 karma almış olmanız gerekecek. En çok katkıda bulunan olarak, kazandığınız her altın için 1 dolar alacaksınız. Özetle, bu kazançları nakit paraya çevirmek için minimum 10 altını aşmanız ve 12 aylık bir dönemde 5 binden fazla karma kazanmanız şart.

Bu programa katılabilenler, 18 yaşın üzerinde olan ve Persona ve Stripe aracılığıyla kimliklerini doğrulayabilen kullanıcılarla sınırlı olacak.

Reddit'in yeni altın sistemi, başlangıçta belirli topluluklarda Reddit'in yerel mobil uygulamalarında "uygun içerik" için kullanılabilecek ve önümüzdeki hafta daha fazla toplulukta kullanılmaya başlanacak. Bu özellik bu yılın ilerleyen dönemlerinde ise web'de kullanıma sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.