iOS 17 ile mevcut gizlilik ayarlarının izinsiz olarak değiştirildiği iddia ediliyor

Bazı iPhone kullanıcıları, cihazları iOS 17 sürümüne güncelledikten sonra mevcut gizlilik ayarlarının izinsiz olarak değiştirildiğini söylüyor.
iOS 17 ile mevcut gizlilik ayarlarının izinsiz olarak değiştirildiği iddia ediliyor

iPhone cihazlar için en güncel işletim sistemi olan iOS 17, geçtiğimiz hafta yayına alındı. iOS 17 ile gelen bazı özellikleri de daha önce sizlerle paylaşmıştık. Ancak tüm bu özelliklere rağmen iOS 17 ile ilgili bazı şikayetler de mevcut. Zira bazı iPhone kullanıcıları, cihazları iOS 17 sürümüne güncelledikten sonra mevcut gizlilik ayarlarının izinsiz olarak değiştirildiğini deneyimliyor. Apple ise bu raporları araştırdığını söylüyor.

Mysk isimli kullanıcı X'te yayınladığı bir gönderide, güvenlik araştırmalarına ilgi duyan iOS geliştiricileri, Ayarlar'da Önemli Konumlar ve iPhone Analitikleri kapalı olan bazı kullanıcıların iOS 17'ye güncelledikten sonra bu seçeneklerin otomatik olarak açıldığını ve bunu uyarı veya izin olmadan yaptığını keşfetti.

Apple ise bu kullanım ayarlarının iOS 17'ye güncellenirken değişmemesi gerektiğini doğruladı. Şirket sorunu araştırdığını söyledi ve kullanıcı gizliliğine olan bağlılığını yineledi. Bu durum şu anda bir endişe yaratsa da iPhone kullanıcılarının büyük çoğunluğu, böyle bir şeyden etkilenmediğini ve olağan dışı bir etkinlik görmediğini belirtti ki bu da oldukça önemli diyebiliriz. 

Apple, "Önemli konumlar uçtan uca şifreleniyor ve Apple tarafından okunamaz" diyor. Bu özellik, en son ziyaret ettiğiniz yerleri takip etmek için kullanılıyor ve bu konum verilerini tahmini trafik yönlendirmesi, uygulama önerileri, Fotoğraflar uygulamasındaki Anılar için kullanıyor. Buna rağmen Mysk, önemli konumlar iPhone'nda yerel olarak kalırken, sık ziyaret edilen konumlar hakkında ayrıntılı bilgiler kaydedildiği için bu özelliğin kötüye kullanılabileceğini söylüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.