Kimlik doğrulama platformu Enqura, 2,9 milyon dolar yatırım aldı

Enqura'nın 2,9 milyon dolarlık yatırım turuna Eksim Ventures, Hedef Portföy Startup Burada GSYF, Lima Ventures, Doğa Girişim, Echo Çağrı Merkezi, Sistem Global, Mehmet Darendeli ve İsmail Emre Peser katıldı.
Kimlik doğrulama platformu Enqura, 2,9 milyon dolar yatırım aldı

Odağına finans sektörünü alan çözümler geliştiren yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan Enqura, ilk yatırımını aldığını duyurdu. Enqura tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 2,9 milyon dolar yatırım aldı.

Enqura'nın 2,9 milyon dolarlık yatırım turuna katılanlar arasında Eksim Ventures, Hedef Portföy Startup Burada GSYF, Lima Ventures, Doğa Girişim, Echo Çağrı Merkezi, Sistem Global, Mehmet Darendeli ve İsmail Emre Peser katıldı. İki aşamalı olarak gerçekleşen turun, ikinci aşamasına katılan yatırımcıların ilerleyen dönemde açıklanacağını da ekleyelim.

Enqura, aldığı yatırımı yapay zeka destekli finansal yazılım ürünlerini ilk olarak Avrupa ve Körfez Ülkelerine açmayı hedefliyor. İngiltere ofisi üzerinden başlattığı globalleşme çalışmalarına bu yatırımla hız verecek olan girişim, yapay zekayı mobil uçta çalıştırma ve daha başarılı müşteri deneyimi gibi avantajlara rakiplerinden ayrılıyor.

Enqura'nın sunduğu çözümler arasında dijital uzaktan müşteri edinimi, kimlik doğrulama, dijital cüzdan, web ve mobil uygulamaları yer alıyor. Enqura'nın 50'den fazla finansal kuruluşa hizmet sunduğunu da belirtelim. 

Enqura’nın yatırımcılarından da aldığı güçle önümüzdeki dönemde hem yurt içinde hem de yurt dışında hızlı büyümesini sürdüreceğini söyleyen Enqura Kurucusu ve CEO’su Metin Karabiber, bu yatırımla birlikte, mevcut ve yeni müşterilerine daha iyi hizmet, daha gelişmiş ürünler sunarak rekabette bir adım öne geçeceklerini de sözlerine aktardı.

Karabiber, yapay zeka ve makine öğrenmesi temelli yeni nesil TechFin ve siber güvenlik teknolojilerinin satış ve pazarlama faaliyetlerine yurt dışında daha fazla ağırlık vererek, global bir marka olma hedeflerine daha da yakınlaşacaklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.