iOS 17 ile iPhone'lara gelen 10 temel özellik

iOS 17 ile iPhone'lara gelen 10 temel özellik arasında StandBy'dan kişi posterlerine, NameDrop'tan interaktif widget'lara birçok değişiklik yer alıyor.
iOS 17 ile iPhone'lara gelen 10 temel özellik

Geçtiğimiz haziran ayında tanıtılan iOS 17, sonunda bugün yayınlanıyor. İşletim sisteminin bazı özellikleri, bir süredir beta sürümü ile paylaşılıyordu. Bugünden sonra, bu güncellemeyi alan cihazlarda bazı değişiklikler olacak. iOS 17 ile iPhone'lara gelen 10 temel özellik arasında StandBy'dan kişi posterlerine, NameDrop'tan interaktif widget'lara birçok değişiklik yer alıyor.

Gelin, bu özelliklere bir göz atalım.

StandBy

StandBy, iPhone yan yatmış haldeyken ve şarjdayken uzaktan görüntülenmek üzere tasarlanmış, göz atılabilir bilgiler sağlayan yeni bir tam ekran görünümü. Bu özellik, özelleştirilebilir arayüzle birlikte çeşitli stillerde saat, takvim, hava durumu, widget'lar ve daha fazlasını gösterebiliyor. Komodin, mutfak tezgahı veya masa üzerinde şarj edilen iPhone'lar için tasarlanan StandBy, iPhone 14 Pro'nun her zaman açık ekranıyla da çalışıyor.

Kişi Posterleri

iOS 17, kullanıcıların başka bir kişinin iPhone'unda gelen bir telefon görüşmesi sırasında görünen kişiselleştirilmiş bir Kişi Posteri oluşturmasına olanak tanıyor. Poster bir fotoğraf veya Memoji içerebiliyor ve yazı tipi ile arka plan rengi de özelleştirilebiliyor. 

NameDrop

NameDrop, kullanıcıların iPhone'larını birbirine yaklaştırarak iletişim bilgilerini kolayca paylaşmalarını sağlıyor. Bu sayede her iki kişi de paylaşmak istedikleri belirli telefon numaralarını veya e-posta adreslerini seçebiliyorlar.

Canlı Sesli Mesaj

Canlı Sesli Mesaj, biri sesli mesaj bırakırken ekranda gerçek zamanlı transkripsiyon sağlıyor. Kullanıcı sesli mesajın önemli olduğunu düşünüyorsa, arayan kişi mesajını bırakırken aramayı açabiliyor. 

Mesaj yanıtlamak için kaydırma

iMessage, uygulamasında, kullanıcılar artık satır içi yanıt göndermek için herhangi bir mesajı sağa kaydırabiliyor. Bu özelliğe WhatsApp gibi birçok platformda rastlamak halihazırda mümkün.

İnteraktif Widget'lar

İnteraktif Widget'lar, iPhone'da Ana Ekran, Kilit Ekranı ve yeni StandBy görünümünde kullanılabiliyor. Apple, bir hatırlatıcıyı tamamlandı olarak işaretlemek, bir şarkıyı veya podcast'i çalmak veya duraklatmak ve Ana Ekran uygulamasındaki aksesuarları kontrol etmek gibi interaktif widget'ların ne için kullanılabileceğine dair bazı örnekler vermişti. Bu özellik, önümüzdeki aylarda üçüncü taraf uygulamalarla bu daha da geliştirilecek.

Geliştirilmiş otomatik düzeltme

Apple, iOS 17'nin kelime tahmini için iPhone'da otomatik düzeltmeyi büyük ölçüde geliştirecek son teknoloji ürünü bir dil modeli içerdiğini söylüyor. Yazı yazılırken, aygıt üzerindeki makine öğreniminin hataları her zamankinden daha yüksek doğrulukla akıllıca düzelteceği bildiriliyor. Buna ek olarak, kullanıcılar artık yazarken satır içi tahmini metin önerileri alacak ve boşluk çubuğuna dokunarak kelimelerin veya tam cümlelerin eklenmesine olanak tanıyacak.

Çevrim dışı Apple Maps

Apple Maps, iOS 17'de çevrim dışı kullanım için harita indirme özelliğiyle Google Maps'e bir adım daha yaklaşıyor. Apple, kullanıcıların belirli bir harita alanını indirebileceklerini ve iPhone hücresel veya Wi-Fi ağına bağlı değilken adım adım navigasyona erişebileceklerini, tahmini varış zamanlarını görüntüleyebileceklerini, yerleri bulabileceklerini ve daha fazlasını yapabileceklerini söylüyor.

Stickers Drawer

iOS 17'deki yeni Stickers Drawer, Canlı Çıkartmalar, emoji, Memoji ve iMessage çıkartma paketleri de dahil olmak üzere tüm çıkartmalara tek bir yerden erişim sağlıyor. 

"Hey Siri" Siri olarak kısaltılıyor

Apple, iPhone'da ve iPad, Mac, HomePod ve en yeni AirPods Pro dahil olmak üzere diğer Apple aygıtlarında Siri'yi çağırmak için kullanılan sesli komutu basitleştirdi. Kullanıcılar artık sesli asistanı etkinleştirmek için "Hey Siri" yerine sadece "Siri" diyebilecek ve tekrar "Siri" demek zorunda kalmadan art arda birden fazla komut verebilecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.