Yapay zeka destekli avatar ve seslerle video üretmenizi sağlayan platform: HeyGen

HeyGen, yapay zeka üretimi avatarlar ve sesler ile metinsel komutlar aracılığıyla videolar üretmenizi sağlıyor. Üstelik kendi avatarınızı oluşturmanız da mümkün.
Yapay zeka destekli avatar ve seslerle video üretmenizi sağlayan platform: HeyGen

Joshua Xu ve Wayne Liang tarafından kurulan HeyGen, yapay zeka üretimi avatarlar ve sesler ile metinsel komutlar aracılığıyla dakikalar içinde videolar üretmenizi sağlıyor. Ürün, kullanıcılara 100’den fazla avatardan oluşan bir koleksiyon sunuyor. Bu avatarlar, birbirinden farklı etnik kökenlere, yaş aralıklarına, duruş ve giyim kuşama sahip.

Heygen, Avatar Lite, Avatar Pro ve Talking Photo isimli 3 farklı kategoride avatarlar sunuyor. Avatar Lite kategorisinde Avatar doğal bir ortamda hayatın içinden bir kompozisyona yerleştirilirken, Avatar Pro’da ise profesyonel seviyede bir Avatar sunulmakta. Talking Photo ise dinamik olarak animasyon haline getirilmiş fotoğraflardan oluşuyor.

Platformda avatarınızla uyumlu bir ses seçmeniz de mümkün. Bu seçimi yüksek kaliteli ses koleksiyonu arasından yapabileceğiniz gibi özelleştirilmiş bir ses seçimi de gerçekleştirebilirsiniz. Platformda 40’dan fazla dilde 300’den fazla ses seçeneği bulunmakta. 

Ayrıca HeyGen'in sunduğu 300'den fazla şablon ile Avatarları farklı endüstrilerde nasıl kullanabileceğinizi kolayca bulabilirsiniz. Reklamlardan açıklayıcı videolara, sosyal ağ paylaşımlarından e-ticaret sektörüne özel içeriklere pek çok alanda HeyGen şablonlarından faydalanabiliyorsunuz. 

HeyGen'de bir video içerik üretmek için öncelikle sağ üst köşede bulunan video oluştur seçeneğine basıyorsunuz. Ardından avatarlar arasında seçim yaparak, sonraki aşamada Avatarınızın sesini belirleyebiliyorsunuz. 

Konuşma ekle kısmında ses tonu ve dil seçiminin yanında Avatarın seslendirmesini istediğiniz cümleleri de yazabiliyorsunuz. Seslendirilecek metin kısmında GPT-4 destekli metin yazarından yararlanabiliyorsunuz. Böylece komutlar aracılığıyla metni oluştururken, metnin ses tonunu ve uzunluğunu da ayarlayabiliyorsunuz.

Ayrıca aynı alandan çeviri özelliğini kullanarak metninizi 40'dan fazla dile çevirebiliyorsunuz. Çeviri işlemi tamamlandığında Avatarınızın otomatik olarak metnin tercüme edildiği dilde konuşmaya başladığını göreceksiniz. Biz kendi videomuz için İngilizce ve Türkçe dil seçeneklerini tercih ettik. Sizler ihtiyacınıza göre Bulgarca, Çince ya da Fince seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Bu anlamda araç, özellikle uluslararası operasyona sahip şirketlerin içerik yerelleştirmeleri için birebir. 

Kendi avatarınızı oluşturma ve ses klonlama özellikleri

Bu arada HeyGen ile kendi Avatarınızı oluşturmanız da söz konusu. Bunun için platforma yaklaşık 2 dakikalık bir video yüklemeniz gerekmekte. Yalnız bu süreç için ayrıca bir video çekerek kendi yüzünüzün bulunduğu videonun Avatar üretiminde kullanılmasına dair platforma izin verdiğinizi belirtmeniz şart. Kendi avatarınızı oluşturmanızın yanında sesinizi de platform aracılığıyla klonlayabileceğinizi söylemekte fayda var. 

Son olarak HeyGen’in Zapier, Canva, ChatGPT ve Discord gibi ürünlerle entegre olduğunu belirtelim. HeyGen’in ücretsiz sürümü mevcut. Ücretsiz sürümde 120’den fazla Avatara ve 300’den fazla sese erişmeniz mümkün. Ücretli paketler ise aylık abonelik planları ayda 29 dolar ile 89 dolar arasında değişmekte. HeyGen, kurumsal şirketler için farklı ödeme seçenekleri sunuyor.

HeyGen hakkında daha detaylı bir inceleme için TikTok ve Instagram hesaplarımızda paylaştığımız videoları izleyebilirsiniz.  Siz de HeyGen’i denedikten sonra fikirlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.