Roblox, ses teknolojilerine odaklanan Speechly girişimini satın aldı

Roblox tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, ses teknolojilerine odaklanan Finlandiya merkezli bir girişim olan Speechly'yi satın aldı.
Roblox, ses teknolojilerine odaklanan Speechly girişimini satın aldı

Günümüzün en popüler oyunları arasında yer alan Roblox, avatar tabanlı sesli aramalar üzerinde çalıştığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Konuşma ve sesli iletişim alanındaki çalışmalarını hızlandıran Roblox, bu alandaki çalışmalarını güçlendirme hedefi ile yeni bir satın alma gerçekleştirdi.

Roblox tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, ses teknolojilerine odaklanan bir girişim olan Speechly'yi satın aldı. Roblox ve Speechly arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. 

2016 yılında Hannes Heikinheimo, Janne Pylkkönen, Markus Lång ve Otto Söderlund tarafından Helsinki'de kurulan Speechly, ses ve konuşma odaklı teknolojiler geliştiriyor. Speechly'nin sundukları arasında sesli sohbet yönetimi, gerçek zamanlı transkripsiyon ve Voice API bulunuyor.

Speechly'nin en önemli ürünleri arasında bulunan Voice API, şirketlerin ürünlerine yapay zeka destekli bir ses arayüzü eklemelerine olanak sağlıyor. Speechly'nin bugüne kadar 2 milyon euro yatırım aldığını da ekleyelim. Y Combinator girişimi olan Speechly'nin yatırımcıları arasında ise Cherry Ventures, SNÖ Ventures, Seedcamp, TQ Ventures, Cherry Ventures, Quantum Angels, Joyance Partners, Social Starts, Tiny.vc, Juha Paananen ve Nicolas Dessaigne yer alıyor.

65,5 milyonu aşkın günlük aktif kullanıcıya sahip olan Roblox'un yaklaşık 2 yıl önce platformuna sesli sohbet özelliğini getireceğini duyurduğunu da hatırlatalım. Roblox, Speechly satın alması ile birlikte sesli sohbet ve yapay zeka destekli sesli sohbet moderasyonu özelindeki çalışmalarını hızlandıracak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.