Hüseyin Çakmak, dijital araçlarla değer yaratmayı New HR Summit 2023'te anlattı

Turkcell İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Çakmak, "Dijital Araçlarla Değer Yaratmak: Hayata Bağlan!" adlı sunumu ile sahnedeydi. 
Hüseyin Çakmak, dijital araçlarla değer yaratmayı New HR Summit 2023'te anlattı

İnsan Kaynakları dünyasının nabzını tutan New HR Summit 2023, Wyndham Grand İstanbul Levent'te başladı. Konferansımızın ikinci oturumunda Turkcell İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Çakmak, "Dijital Araçlarla Değer Yaratmak: Hayata Bağlan!" adlı sunumu ile sahnedeydi. 

Hüseyin Çakmak, Turkcell'in kendini bir telekom şirketi olmaktan ziyade bir teknoloji şirketi olarak tanımladığını belirtti. IoT cihazların her geçen gün arttığından, bu nedenle veri trafiğinin inanılmaz yüksek olmasından söz eden Çakmak, giyilebilir teknolojilerden araçlara kadar her şeyin veri ile devam ettiğini söyledi. Bu verileri işlenmesi için çok hızlı bağlantılara ihtiyacımız olduğunu belirten Çakmak, Turkcell'in bu bağlantıyı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Hüseyin Çakmak, bugün 5G'nin testlerinin yapıldığını, 6G'nin de tasarımlarının yapıldığını açıkladı. Turkcell, geçtiğimiz sene bu kapsamda hem bir Ar-Ge takımı hem de bir şeyleri ıskalamamak için 6G ekibi de kurdu. 6G ile beklenen, yapay zekanın yüzde 50 oranında hayatımıza entegre olması. Bu teknolojilerin ileride daha dar artacağını söylemek mümkün.

Bu değişen dünyaya adapte olmak için İnsan Kaynakları departmanına da önemli bir iş düşüyor, zira bu kapsamda dijital dönüşümü gerçekleştiren bir ekip bulunuyor. Turkcell'in T.Life uygulaması bu dijital dönüşümde öne çıkan bir ürün. Geri bildirimlerden anlık ödüllendirmelere, canlı yayın ve videolardan rezervasyonlara hemen hemen her kalem T.Life uygulaması ile gerçekleştirilebiliyor.

T.Life'ın kendi içinde dahi birçok uygulaması bulunuyor ve uygulama, çalışanlara kolaylık sağlamayı hedefliyor. Bu uygulama ile birlikte şirket içerisindeki akış gibi merak edilen tüm bilgilere ulaşmanın mümkün olduğu belirtiliyor. 

Turkcell'in bir diğer dijital yeniliği de T.verse. Metaverse'te oluşturulan bir alan olarak açıklayabileceğimiz T.verse, özellikle Turkcell'in günümüz teknolojilerine adaptasyonunda öne çıkıyor.

Turkcell'in sunduğu Tech Talent ise haftada dört gün çalışma modeliyle tasarlanan yeni nesil beceri geliştirme programı olarak karşımıza çıkıyor. Bu program kendi içinde MasterTech, GrowTech ve FreeTech olarak ayrılıyor. MasterTech ve GrowTech'in 2024'te tamamlanacağı belirtiliyor. FreeTech'in ise çok yakında hayata geçirileceğinin altı çiziliyor. 

Hüseyin Çakmak, şirketlerin bu yeni nesil iş modellerini kurgulaması gerektiğini, zira hayatın bu yöne doğru evrildiğini söylüyor. Turkcell'in veri modelleme, mobil dashboard ve tahmine dayalı analitik süreci ile devam eden bir dijital dönüşüm anlayışı bulunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.