X Premium abonelerine, beğenilerini gizleyebilme özelliği sunuldu

X tarafından açıklanan bilgilere göre, ücretli X Premium aboneleri beğeni sekmelerini herkese açık görünümden gizleyebilecekler.
X Premium abonelerine, beğenilerini gizleyebilme özelliği sunuldu

Eski adıyla Twitter, yeni adıyla X tarafından açıklanan bilgilere göre, ücretli X Premium aboneleri beğeni sekmelerini herkese açık görünümden gizleyebilecekler. Bu özellik etkinleştirildiğinde, söz konusu beğeni sekmesi bir X Premium kullanıcısının profilinden tamamen kayboluyor. 

Geçtiğimiz günlerde 1 milyon kullanıcıyı aşan X rakibi Bluesky'da bu özellik, varsayılan olarak bu şekilde geliyor. Yani beğeniler sadece kişinin kendisi tarafından görüntülenebiliyor. Belli ki X, buna benzer bir yol izlemeyi tercih etmiş ama son kararı da kullanıcıya bırakmış.

Elon Musk geçmişte beğenilerin özel olmasını istediğini söylemişti. Tüm kullanıcılara sunulan yer imleri özelliği, bir kullanıcı bir şeyleri özel olarak kaydetmek isterse benzer şekilde kullanılabilecek. Resmi X hesabı tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsü, beğenilerin tamamen gizli olmadığını gösteriyor.

Ekran görüntüsüne göre bir Premium kullanıcının beğenileri hala tek tek gönderilerde görülebiliyor. Bir kullanıcı X Premium için ödeme yapmayı bıraktığında ne olacağı da net değil, ancak bu noktada beğeniler sekmesinin yeniden görünmesi muhtemel diyebiliriz.

Musk, kişileri X'e ödeme yapmaya ikna etmek için X Premium'a her geçen gün yeni özellikler ekliyor. Geçtiğimiz ay, bir para kazanma programının parçası olan kullanıcılar için içerik oluşturucu ödemelerinin ilk turu yapılmıştı. Ödemeler, bir gönderinin aldığı görüntüleme sayısının hesaplanmasına dayansa da bunların tam olarak nasıl belirlendiği henüz belli değil. X Premium aboneleri ayrıca ödeme yaptıkları mavi tiki profillerinde görünmeyecek şekilde gizleme seçeneğine de sahip

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.