EY'ın yeni yapay zeka platformu "EY.ai" ve geniş dil modeli "EY.ai EYQ"

EY, paylaştığı bir gönderi ile EY.ai'ı yayına aldığını duyurdu. Ayrıca EY, EY.ai EYQ isimli bir büyük/geniş dil modelini piyasaya süreceğini de açıkladı.
EY'ın yeni yapay zeka platformu

Kurumlara profesyonel hizmetler sunan EY’ın, Azure OpenAI ile ChatGPT destekli bordro yönetimi çözümü EY Akıllı Bordro Sohbet Botu'ndan sizlere bahsetmiştik. Yapay zeka alanındaki varlığını güçlendirmeyi hedefleyen EY, paylaştığı bir gönderi ile EY.ai'ı yayına aldığını duyurdu. Platformun EY müşterilerinin yapay zekayı benimsemesini artırması planlanıyor.

EY.ai, şirketin kurduğu ortaklıklarla yapay zeka ekosisteminin önde gelen isimlerini aynı çatı altında topluyor. Bu bağlamda EY'ın iş ortaklığı yaptığı isimler arasında Microsoft, Dell Technologies, IBM, SAP, ServiceNow, Thomson Reuters ve UiPath yer alıyor.

EY, Microsoft ortaklığı sayesinde GPT-3 ve GPT-4 modellerini de kapsayan Azure OpenAI yeteneklerine erken erişim imkanına sahip. Böylece EY ürünlerine üretimsel yapay zeka özellikleri eklenebiliyor. 

Dell Technologies ortaklığı ise müşterilerin üretimsel yapay zeka için optimize edilmiş ve doğrulanmış bir mimari üzerinde kullanım senaryolarını prototiplemesini ve yayına almasını sağlayacak. Söz konusu mimari, amaca yönelik olarak inşa edilmiş donanım, yazılım ve yerleşik güvenlikten oluşuyor. 

Ayrıca Thomson Reuters ortaklığıyla EY, vergi, hukuk, küresel ticaret ve çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) hizmetlerindeki içerik ve içgörüleri bir araya getiriyor. Bununla birlikte bu ortaklık, yapay zeka odaklı çözüm ve hizmetlerin birlikte geliştirilmesini hızlandırıyor. 

Yapay zeka alanında 1.4 milyar dolar yatırım 

Platformun temellerinin atılması için EY, 1.4 milyar dolar yatırım yaptığını açıkladı. Bu yatırım kapsamında EY Fabric gibi EY teknolojilerine yapay zeka eklenirken, bir dizi bulut ve otomasyon teknolojisi satın alımı gerçekleştirildi. 

Bu gelişmeyle beraber EY, EY.ai EYQ isimli bir büyük/geniş dil modelini piyasaya süreceğini de açıkladı. Büyük/geniş dil modeli için EY'ın 4 bin 200 teknoloji odaklı ekip üyesiyle bir pilot çalışma yapıldığını da ekleyelim. 

EY'ın küresel CTO'su Nicola Morini Bianzino'nun aktardıklarına göre, kurum, EY.ai ile müşterilerin geçerli bir framework geliştirmelerine yardımcı olurken, kuruluşun olgunluğunu değerlendirecek ve ardından müşterilerin yapay zekayı güvenle kullanmalarına olanak tanıyan bir yol haritası sunacak. 

Son zamanlarda kurumsal araştırma ve danışmanlık şirketlerinin yapay zeka alanında önemli adımlar attığını söylemek mümkün. Hatırlarsanız, McKinsey & Company'nin yeni üretimsel yapay zeka aracı Lilli de bunun en güzel örneklerinden birini teşkil ediyor. Bakalım EY'ın yapay zeka hamlesinin pazardaki etkilerini hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.