EY’ın, Azure OpenAI ile ChatGPT destekli bordro yönetimi çözümü: EY Akıllı Bordro Sohbet Botu

Çalışanların bordro ile ilgili karmaşık sorularını yanıtlayan bu yeni çözümün, işverenlerin bu alandaki yükünü yüzde 50'den fazla azaltması bekleniyor.
EY’ın, Azure OpenAI ile ChatGPT destekli bordro yönetimi çözümü: EY Akıllı Bordro Sohbet Botu

Uluslararası danışmanlık şirketi EY (Ernst & Young), Microsoft ile ortak taahhütleri kapsamında vergi ve hukuk alanlarında Azure OpenAI teknolojilerini kullanmaya yönelik stratejik iş birliğine imza attı. EY bu iş birliğiyle, akıllı bordro sohbet botu olan EY Intelligent Payroll Chatbot'u, Next Gen Bordro platformu çatısı altında geliştirecek.

Müşteriler, Microsoft Cloud ve Azure OpenAI hizmetini kullanarak, EY bordro çözümlerinin kolektif zekâsı ile geliştirilen maaş bordro sistemlerini modernize edebilecek. Böylece müşteriler, bordro yönetimine ilişkin kontrol, denetim ve iş akışı süreçlerini otomatik hale getirebilecek. Ayrıca EY müşterilerinin, geleceğin iş gücünü şimdiden geliştirmek amacıyla stratejik içgörülerden yararlanabilmesini de sağlayacak. 

Üretimsel yapay zekâ destekli sohbet botunun çalışan memnuniyeti ve ilk temasta çözümü kapsayan  temel performans göstergelerini yüzde 50'den fazla geliştirmesi bekleniyor. bu beklentiyi destekleyen önemli bulgulardan biri, ürünün ‘kavram kanıtı’ (POC) sürecinde ilk seferde doğru yanıt oranının yüzde 93 olarak öne çıkması. 

Günümüzde birçok işletmenin, dil, saat dilimleri, bordro konularının karmaşıklığı nedeniyle birinci kademe (tier-1) çalışan sorularını yanıtlamakta zorlandığını söylemek mümkün. Söz konusu soruları yanıtlamak için ihtiyaç duyulan veri hacmi de bu alanda dikkat çeken sorunsallardan biri. 

Şimdiye kadar bu alanda çalışan sorularını yanıtlamak adına geleneksel çağrı merkezleri, basit sohbet botları, çeviri hatları (language lines) ve çalışanlara özel bilgilendirme portalları sürece dahil edildi. Buna rağmen bazı alanlarda beklentinin karşılanmasında güçlük çekilmeye devam edildi. 

Tam da bu noktada EY'ın devreye girdiğini söyleyebiliriz. Kurum, "bireyin maaş bordrosunun anatomisini" anlamak ve yasal uyumluluk ile ilgili unsurları şirket politikalarıyla ilişkilendirmek için Azure OpenAI hizmeti üzerinde ChatGPT'yi kullandı. Bu kapsamda EY, bir geniş dil modeli (LLM) ve üretken yapay zekâ sohbet botu oluşturdu.

Böylece şirket, detaylı soruları yanıtlamak ve çalışanlar için en üst seviyede kişiselleştirilmiş açıklamalar üretmeyi hedefliyor. 

EY Akıllı Bordro Sohbet Botu, 159'dan fazla ülkede ve 49 farklı dilde yerelleştirilmiş olarak, çalışanlara uyumlu maaş bordroları, vergi dokümanları ve içgörüler sunuyor. 

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.