Google, işe alım ekibinden yüzlerce çalışanın görevine son veriyor

Google'ın işe alım başkan yardımcısı Brian Ong tarafından açıklanan karar, şirketin önümüzdeki dönemde işe alımları genel olarak azaltma stratejisinin bir parçası olarak tanımlandı. 
Google, işe alım ekibinden yüzlerce çalışanın görevine son veriyor

Google, çalışanların işe alınmasına yardımcı olan yüzlerce kişiyi işten çıkaracağını doğruladı. Bu karar, şirketin önümüzdeki dönemde işe alımları genel olarak azaltma stratejisinin bir parçası olarak tanımlandı. 

Karar, Google'ın işe alım başkan yardımcısı Brian Ong tarafından açıklandı. Yapılan açıklamada "Maalesef işe alım organizasyonunun boyutunu önemli ölçüde azaltmamız gerekiyor. Bu kolay bir karar alınan bir şey değil." ifadelerini kullandı. Google, işten çıkarılacak çalışanlara bu konuyu bildirmek için e-postalar göndermeye başladı.

Google sözcüsü Courtenay Mencini, bu kesintilerin şirketin işe alım stratejisi ve verimlilik hedefleriyle uyumlu olduğunu belirterek, "Mühendislik ve teknik yetenek konusunda hala büyük yatırımlar yaparken, genel işe alım hızını anlamlı bir şekilde yavaşlatma yolunda ilerliyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

Hatırlatmak gerekirse ocak ayında Google'ın çatı şirketi Alphabet, tam zamanlı işgücünün yaklaşık yüzde 6'sını etkileyen 12 bin kişiyi işten çıkaracağını açıklamıştı. İşten çıkarmaların başta işe alım ve bazı kurumsal işlevler olmak üzere, çeşitli mühendislik ve ürün ekipleri de dahil, küresel çapta tüm şirket genelindeki istihdamı etkileyeceği söylenmişti.

Google, son işten çıkarmalardan etkilenen çalışanlara daha fazla destek sağlama konusunda da adımlar atmıştı. Çalışanlar, bu kesimden etkilenen kişilere erişimi ani bir şekilde kesmesi nedeniyle şirketi eleştirmişlerdi.

Google'ın işe alım organizasyonunda yüzlerce işten çıkarma kararı, büyük bir teknoloji şirketinin iş gücünün değişmesi veya daraltılmasıyla ilgili önemli bir gelişme olarak nitelendirildi. Dünya genelinde artan hızlı enflasyon ve olası resesyon endişesi, teknoloji sektörünü etkiledi. Sektörde yaşanan işten çıkarma haberleri endişe yaratmaya başladı. Buna paralel olarak işe alımları da hızla gerçekleşti.

Son iki senedir teknoloji şirketleri işten çıkarmalarla gündem yaratıyor. 2024 yılında teknoloji dünyasındaki bu karışıklık durur mu bilinmiyor olsa da teknoloji şirketlerinde çalışan birçok kişi işten çıkarılma endişesi yaşadığı söylenebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.