Elektrikli araçlar için pil üreten Lyten, 200 milyon dolar yatırım aldı

2015 yılında William Wraith III, Dan Cook, Lars Herlitz ve Scott Mobley tarafından faaliyete geçen Lyten, elektrikli araçlar için lityum-sülfür piller üretiyor.
Elektrikli araçlar için pil üreten Lyten, 200 milyon dolar yatırım aldı

Elektrikli araçlar için lityum-sülfür piller üreten Lyten, 200 milyon dolar yatırım aldı. B serisi yatırım turu, Prime Movers Lab'in liderliğinde gerçekleşti. ABD merkezli şirketin yatırım turunun diğer katılımcıları arasında ise otomotiv dünyasının önemli oyuncuları arasında yer alan Stellantis, FedEx Corporation, Honeywell ve Walbridge Aldinger Company vardı.

Şirket, şimdiye kadar 410 milyon doların üzerinde yatırım aldı. 2015 yılında William Wraith III, Dan Cook, Lars Herlitz ve Scott Mobley tarafından faaliyete geçti. Lyten, elektrikli araçlar için lityum-sülfür piller üretiyor. Bu piller, geleneksel lityum-iyon pillerden farklı olarak, bazı ana mineralleri içermiyor. Nikel, manganez, kobalt ve grafik gibi bazı ana mineralleri bu pillerde yer almıyor. Bu nedenle, pillerin kullanımı çevresel etkileri azaltılıyor ve madencilik faaliyetlerinin negatif etkilerini en aza indiriliyor.

Lityum-sülfür piller, geleneksel lityum-iyon pillere göre daha büyük bir enerji depolama kapasitesine sahip. Bu, elektrikli araçların daha uzun menzile sahip olmasını sağlıyor. Bu da kullanıcıların daha uzun mesafeleri daha az şarjla kat etmelerine olanak tanıyor.

Daha hafif olma potansiyeline de sahip olan pillerin, elektrikli araçların toplam ağırlığını azaltarak enerji verimliliğini ve sürüş performansını da olumlu anlamda etkilemeleri hedefleniyor. 

Lyten, sadece pil teknolojisi geliştirmeye odaklanmıyor. Aynı zamanda Nesnelerin İnterneti (IoT) sensörleri geliştirme konusunda da çalışmalar yapan şirket, sadece enerji depolama teknolojisiyle değil, aynı zamanda IoT cihazları ve sensörleri gibi farklı teknoloji alanlarına da ilgi gösteriyor. 

Son zamanlarda yatırımcılar, sürdürülebilir pil teknolojisi alanında çalışan şirketlere ilgi gösteriyor. Bu haftanın başında elektrikli araçlar için sürdürülebilir kapalı döngü pil malzemeleri üreten Ascend Elements, 542 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.